PES: Vlada za samo godinu uradila više u odnosu na sve prethodne

Rezultati ne ostavljaju ravnodušnom ni predsjednicu Evropske komisije, kažu iz Pokreta Evropa sad

7811 pregleda61 komentar(a)
Foto: Evropa sad

Aktuelna Vlada, koja danas ima podršku skoro dvije trećine poslanika, što je najviše u istoriji od uvođenja višepartijskog sistema, za samo godinu dana uradila je više u odnosu na sve prethodne, što potvrđuju i najveći zvaničnici Evropske unije, saopštio je Pokret Evropa sad.

Kažu da su veće zarade, IBAR, deblokirano pravosuđe i uspješno realizovan popis samo neki od rezultata sadašnje Vlade.

"Za par dana će građani Crne Gore dobiti veće zarade kroz Evropu sad 2, što je kontinuitet povećanja zarada, koji je počeo programom Evropa sad 1. Ovim programima su minimalne plate i penzije uvećane više od tri puta, a prosječne zarade skoro duplirane. Takođe, imamo uvećanje studentskih kredita, stipendija, nadoknada za stručno osposobljavanje", dodaju.

PES ukazuje i da je, u saradnji izvršne i zakonodavne grane vlasti, "deblokirano pravosuđe, koje je više godina bilo nefunkcionalno.

"Uz dobijeni IBAR i zatvaranje četiri poglavlja do kraja godine (za 12 godina zatvorena tri poglavlja), to su rezultati koje ne ostavljaju ravnodušnom ni predsjednicu Evropske komisije", piše PES.

Rekli su i da je transparentno sproveden popis stanovništva, "koji danas niko ne osporava", dodatno demonstrirao "sposobnost izvršne vlasti da konsenzusom i dijalogom rješava jako zahtjevna pitanja".

"Očekujemo da će i u narednom periodu Vlada Crne Gore biti fokusirana na unapređenje životnog standarda, vladavinu prava i ubrzanu integraciju Crne Gore u Evropsku uniju", piše u saopštenju.