Mještani protestuju u Ljeskovim dolima, nezadovoljni što je tu zakopana eutanazirana stoka

Dodatni razlog protesta je i što je, kako tvrde, odronjen put koji je namijenjen vozilima do 12 tona, a kamioni sa utovarom su, prema njihovim riječima, bili teški preko 20 tona

9025 pregleda0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić

Mještani Mjesne zajednice (MZ) Bogetići, kao i pograničnih mjesnih zajednica, organizovali su protest u Ljeskovima dolima, mjestu gdje je iz tri puta zakopana eutanazirana stoka zaražena kju groznicom.

Mještani su nezadovoljni što su lokalna uprava Nikšića i Ministarstvo poljoprivrede odlučili da na teritoriji pomenute mjesne zajednice, „u centru između vikendica, naprave groblje za umrlu eutanaziranu stoku“.

Dodatni razlog protesta je i što je, kako tvrde, odronjen put koji je namijenjen vozilima do 12 tona, a kamioni sa utovarom su, prema njihovim riječima, bili teški preko 20 tona.

foto: Svetlana Mandić

„Posebno naglašavam da su ove puteve radili mještani, uglavnom iz svojih sredstava. Iako su predstavnici lokalne samouprave obećali da će sve što je oštećeno popraviti, do toga još uvijek nije došlo. Put je i dalje obrušen pa je mještanima onemogućeno da bezbjedno i nesmetano dođu do svojih imanja kako bi donijeli mukotrpno stečenu ljetinu“, kazao je predsjednik MZ Bogetići, Mijajlo Škuletić.

Tvrdi da izjave nadležnih u veterinarskoj inspekciji nijesu u skladu sa stanjem na terenu.

foto: Svetlana Mandić

„Obilaskom ovog područja ustanovili smo da su katastrofalno pogaženi svi ekološki standardi, ali za dokazivanje toga biće prilike pred sudom jer su protiv odgovornih lica već podnešene krivične prijave“, naglasio je Škuletić.

Sa mještanima je i odbornica u SO Nikšić Jelena Marković, kao i nevladin aktivista Aleksandar Dragićević.