Odloženo suđenje za ubistvo Šarovića; Lekić: Policija i ministarstvo nisu odgovorili sudu u vezi potjernice za Šiljem

Naredni glavni pretres zakazan je za 4. novembar

6688 pregleda0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Boris Pejović

Suđenje optuženima Nikoli Ivoviću i Dušanu Šilju, zbog ubistva Stefana Šarovića, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici. Naredni glavni pretres zakazan je za 4. novembar. I pretodna ročišta glavnog pretresa koja su bila zakazana za 16. septembar i 21. oktobar su takođe odložena.

Advokat Damir Lekić, branilac okrivljenog Šilja, kazao je da policija i Ministarstvo pravde nijesu odgovorili sudu u vezi potjernice za tim okrivljenim.

Branilac je nakon prethodnog odloženog glavnog pretresa 21. oktobra izjavio medijima da je Odjeljenje bezbjednosti Herceg Novi dostavilo dopis Upravi policije da je za Šiljem raspisala nacionalnu potjernicu i da su se obratili zahtjevom Ministarstvu pravde za dobijanje saglasnosti da raspiše Interpolovu crvenu međunarodnu potjernicu.

“Ministarstvo pravde je 1. oktobra dostavilo dopis predsjednici vijeća, sudiji Mileni Matović u Višem sudu u Podgorici, kako bi se infomisalo da li su ispunjeni uslovi da se okrivljenom Dušanu Šilju odredi pritvor”, izjavio je ranije advokat Lekić.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima. Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.