Nekadašnji predsjednik Opštine Budva podržao Mikijelja

Mikijelja podržali i poslanica Pićan kao i Nemanja Kuljača

11364 pregleda21 komentar(a)
Foto: Media tim

Nekadašnji predsjednik Opštine Budva, Veselin Marković dao je podršku nosiocu liste ”Za budućnost Budve- Budva mora naprijed” Mladenu Mikijelju.

Marković je kandidat za odbornika na listi koju predvodi Mikijelj.

"Mikijelj ima priliku da bude prvi čovjek koji će ujediniti sve građane Budve, da nas usmjeri ka prijateljstvu, a ne pod‌jelama," rekao je Marković. "Lista 'Za Budućnost Budve – Budva mora naprijed,' koju predvodi Mikijelj će ovo ostvariti i upravo zbog toga sam dio ovog tima.", kazao je Marković.

Kandidatkinja za odbornicu i poslanica u Skupštini Crne Gore, Bojana Pićan, istakla je važnost obrazovanja za napredak Budve i društva.

"Kao student, bila sam inspirisana autobiografijom Mihajla Pupina "Sa pašnjaka do naučenjaka", gd‌je on navodi za znanje 'to su zlatne ljestvice koje nas vode u nebesa '. U to vjerujem," navela je Pićan.

"Budva je kroz istoriju imala mnogo znamenitih ličnosti, ali malo žena. Smatram da su obrazovanje i znanje ključni za razvoj našeg društva i voljela bih da Budva dobije vrtić i školu, navodeći da želi ostati upamćena po kvalitetu obrazovanja", kazala je Pićan.

Nemanja Kuljača, kandidat za odbornika i aktuleni direktor Turističke organizacije Opštine Budva, dodao je da je Mikijelj pokazao hrabrost i odlučnost u političkoj borbi za bolju budućnost Budve.

"Mladen je još 2016. godine, dok je radio u bankarskom sektoru, pružio otpor tadašnjem režimu DPS-a, a bio je u prvim redovima i 2020. godine kada su pokušali nasilno preuzeti vlast u Budvi."

Kuljača je podsjetio na Mikijeljeve rezultate na čelu Sekretarijata za investicije, kao i aktuelnog direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, ističući uspješno realizovane infrastrukturne projekte.

"Od šetališta u Pržnu i Jazu do šetališta u Sutomoru, pa sve do radova na šetalištu Pet Danica i vraćanja trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo, Mikijelj je pokazao da zna kako ideje pretvoriti u d‌jela", rekao je Kuljača.