Obradović: Najteže je bilo kada smo snimali s dječakom u logoru, Skorseze pratio dio snimanja putem video linka

Epizoda serije Sveci će premijerno biti prikazana 17. novembra na televiziji Fox u Americi

26258 pregleda5 komentar(a)
Foto: Printscreen

Crnogorski glumac Milivoje Mišo Obradović odigrao je glavnu ulogu u jednoj od osam epizoda serije "Sveci" koju producira čuveni Martin Skorseze.

Serija je posvećena odabranim svecima, a Obradović se našao u ulozi Sv. Maksimilijana Kolbea koji je u Aušvicu dobrovoljno ponudio svoj život u zamjenu za drugog zatvorenika koji je imao porodicu.

Obradović je odabran među 150 evropskih glumaca, dok je u igri bilo i par regionalnih.

"Ja sam pozvan od strane Firefly studija, odnosno produkcije iz Beograda na kasting. Dobio sam skripte na engleskom ali nisam znao ko stoji iza serije. Imao sam dosta drugog posla i taj dan kad je bio zakazan kasting, ja sam zapravo išao na druga dva snimanja. Pozvao sam te cure koje su me zvale da otkažem, praktično kasting u osam ujutru, ali su se one javili i rekle 'mi smo u studiju, čekamo vas' i ja nisam imao srca da ne dođem, da otkažem. Nešto me je bilo sramota. Onda sam u taksiju učio taj tekst i došao tamo i bilo mi je sjajno sa njih dvije, one su sjajne rediteljke Katarina Mutić i Isidora Veselinović. Međutim ja sam otišao dalje na snimanje, zaboravio na to i poslije pet dana su me zvale, rekle da sam ušao u uži izbor, da se radi o Martinu Skorsezeu koji će biti producent", rekao je Obradović u Bojama jutra.

Epizoda je snimljena u filmskom gradu Firefly produkcije u blizini Pančeva, a dio snimanja je video linkom pratio i Skorseze lično.

"Najteže mi je bilo kad smo snimali s jednim dječakom od 12 godina u logoru i imali smo kratku scenu nas dvojice u kojoj on plače i kaže da mu nedostaje mama. A ja treba da ga utješim, da mu kažem da je mama tu uvijek sa njim i da probam da ga utješim, iako u to teško i ja vjerujem. Ta scena je bila jako emotivna, jer taj dječak koji živi negdje u okolini Pančeva bio sjajan i to je bilo jako jezivo, jako teško. Ja imam djecu i teško je kad čujete jedan dječji glas u logoraškoj uniformi koji plače i koji je prljav i gladan i kaže da mu nedostaje mama. Vrlo je teško izgovoriti poslije njega bilo što. I generalno sama ta situacija bivanja u tim scenografskim, ipak logorima, koje je fenomenalno napravio Kreka Kljaković, veliki jugoslovenski scenograf koji radi u Holivudu već 30 godina, vjerujte mi nije nimalo prijatno biti u tome kad znate što se dešava u Ukrajini, što se dešava u Palestini, što se dešavalo tu nama prije 30 godina i kako je ta geopolitička situacija takva da je sve to moguće ponovno da se desi. I onda se ne možete ne zapitati o tome kako je moguće da čovjek ponavlja tu istu grešku već 5000 godina da je čovjek čovjeku vuk."

Epizoda će premijerno biti prikazana 17. novembra na televiziji Fox u Americi.