Damijano David objavio drugi solo singl: Oda teškom periodu života

U posljednjih mjesec dana frontmen grupe Maneskin je počastio publiku sa dvije pjesme, dramatičnom “Silverlines” koju je producirao Labrinth i “Born With A Broken Heart”

1453 pregleda0 komentar(a)
Damijano David, Foto: credit_ petros

Damijano David je objavio drugu solo pjesmu, a prvi zvanični singl sa njegovog budućeg solo projekta koji se već sada iščekuje sa velikom pažnjom - “Born With A Broken Heart”.

“Kada sam pisao ovu pjesmu, izlazio sam iz jednog vrlo mračnog perioda, nisam osjećao baš ništa, uplašio sam se da sam u potpunosti izgubio osjećanje za dobro ili loše. Upravo u to vrijeme započeo sam jedan od najznačajnijih odnosa u svom životu, a strah da neću biti u stanju ili da nisam spreman za to je bio veliki. Ova pjesma je bila način da samom sebi objasnim moja osjećanja i da na njih gledam na pozitivniji način. Srećan sam danas što mogu da kažem da sam se izborio sa tim, ali mislim da mnogi ljudi mogu da se poistovjete sa tim osjećanjem kada misliš da nisi dovoljno dobar”, iskreno je izjavio Damijano.

“Born With A Broken Heart” je ohrabrujuća pjesma koja budi nadu, melodijski vedra, pravi energetski dragulj koja daje protivtežu dirljivim stihovima. Iako se poziva na jedan težak period u Damianovom životu, muzika je puna životne radosti i ima himnični kvalitet.

Spot “Born With A Broken Heart” je savšeni vizuelni pratilac singla sa zadivljujućom koreografijom koja nosi pozorišnu atmosferu, a režirao ga je Aerin Moreno.

“Video je moja lična fantazija. Svijet u kome šta god da se događa, jednom kada prođeš kroz vrata sve postaje magično i prelijepo. To je način da se kaže da neće sve ono što je negativno obavezno da te povrijedi, u stvari ponekad te odvede do sljedećeg poglavlja tvoga života. Svi mi posjedujemo sposobnost da pretvorimo negativno iskustvo u nešto što je značajno za nas”, kaže Damijano.

U posljednjih mjesec dana, Damijano David je počastio publiku sa dvije pjesme, dramatičnom “Silverlines” koju je producirao Labrinth i “Born With A Broken Heart” koja pokazuje svu muzičku svestranost i vrtoglavu ambiciju njega kao solo umjetnika.

Od ulica Rima do međunarodne slave, Maneskin, matični bend Damijana je postao svjetska muzička atrakcija, čiji razvojni put nije ništa manje nego izvanredan. Damijano David, vodeći vokal benda, hvaljen zbog harizmatičnog scenskog prisustva i moćnog vokala, osvojio je armiju fanova, ali i priznanje kritike.

Njegova želja da se otisne u solo vode izrodila se iz potrebe da izrazi onu ličniju i ranjiviju stranu svoje ličnosti, koja je ostala potpuno neistražena u autorskom opusu benda Maneskin.

Otkrivajući svoje pravo lice svijetu prvi put, sa pjesmom “Born With A Broken Heart” Damijano pokazuje da posjeduje ambiciju, talenat i kvalitetne pjesme da dominira svjetskim radio stanicama.