“Limsko srce” za svu djecu

Sedmo izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za djecu počinje danas u Beranama i traje do 30. oktobra

1752 pregleda0 komentar(a)
Foto: Promo

Međunarodni festival pozorišta za djecu “Limsko srce”, u organizaciji JU Centar za kulturu Berane, počinje danas i traje do 30. oktobra 2024.

Svečano otvaranje festivala je danas u 11 časova, a odmah nakon toga biće izvedena i pozorišna predstava “Niko se naučen nije rodio” u produkciji NU “CEMOI” iz Podgorice, po tekstu i u režiji Žane Gardašević Bulatović. U nastavku programa, u 15 časova biće izvedena predstava “Palčica” u produkciji Narodnog pozorišta iz Užica.

Tokom tri dana sedmog izdanja festivala, u Centru za kulturu biće izvedeno šest pozorišnih predstava za djecu, renomiranih pozorišnih kuća iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Publika kojoj je festival namijenjen su učenici nižih razreda osnovnih škola iz Berana, uključujući i seoske škole i područna odjeljenja, ali i Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i predškolce iz JPU “Radmila Nedić” iz Berana. Učenici će organizovano u dogovoru sa školama gledati predstave, a ulaz za sve programe za djecu je besplatan”, ističe se u saopštenju Centra za kulturu Berane.

Sjutrašnji program biće otvoren u 11 časova kada je na repertoaru predstava “Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom”, a u 13 časova “Čarobni kolač”, obje u produkciji “Monikart” iz Beograda.

Trećeg i završnog dana festivala, u 11 časova na sceni Centra za kulturu biće izvedena lutkarska predstava “Bilo jednom jedno jaje” Pozorišta lutaka iz Mostara.

Predstavu “Pastirica princeza” na sceni Centra za kulturu istog dana u 15 časova predstavlja Dečja scena Trsteničkog pozorišta i Dramski ateljea KUD-a “Vuk Karadžić” iz Grabovca.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i medija, Centar za kulturu i Opština Berane. J. K.