Vujičić: Samo otvorene izborne liste vraćaju vlast građanima

Nosilac liste "Glas za promjene" je istakao da čitava crnogoska javnost, vladina, nevladina, stručna i druga, ćuti na sitemsku korupciju i diskriminaciju biračkog prava građana Budve

3399 pregleda6 komentar(a)
Božidar Vujičić, Foto: PR Centar

Građani Budve mogu samo da glasaju izborne liste i odluče koliko će koja lista dobiti mandata, ne i koji će kandidati dobiti mandat - to odlučuju partije i kriminalci, poručio je Božidar Vujičić, nosilac liste "Glas za promjene" na predstojećim lokalnim izborima u Budvi.

On je istakao da čitava crnogoska javnost, vladina, nevladina, stručna i druga, ćuti na sitemsku korupciju i diskriminaciju biračkog prava građana Budve.

"Za vladavinu prava u Budvi neophodan je osnovni preduslov, da Skupština Opštine Budva bude izabrana u skladu sa Ustavom Crne Gore. Ustavom je određeno da Skupština mora predstavljati istinski izraz volje građana. Kako će odbornike za Skupštinu Opštine Budva, na predstojećim izborima, birati visoki funkcioneri političkih partija i kriminalci, koji podržavaju određene partijske liste, a ne građani, izabrani odbornici predstavljaće izraz volje partija i kriminalaca, a ne izraz volje građana", navodi se u saopštenju koje je Vujičić dostavio medijima.

On dodaje da građani Budve u kratkom periodu, po treći put, izlaze na izbore i daju većinsku podršku frakcijama jedinstvene izborne liste, ali partijski i odbornici koji, kako tvrdi Vujičić, predstavljaju interese kriminalaca ne mogu da formiraju većinu i izaberu predsjednike Skupštine i Opštine.

"Posebno zabrinjava stav organa EU, koji znaju da rezultati izbora u Budvi ne predstavljaju izraz volje građana, ali takve neustavne i izbore suprotne opšteprihvaćenim međunarodnim ugovorima i dobrom praksom u izbornom zakonodavstvu prihvataju, na koji način uzimaju učešće u sistemskoj korupciji i diskriminaciji biračkog prava građana Budve. Samo otvorene izborne liste vraćaju vlast građanima", zaključio je on.