Šaranović: Građani u pravu kada traže odgovornost i sigurnost, svako ko je mogao da spriječi tragediju će odgovarati

"Važno je da se odgovornost u ovom slučaju individualizuje i da se svi potencijalni propusti identifikuju", poručio je ministar unutrašnjih poslova

21422 pregleda109 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Slađan Fatić

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da nas događaj u Bijelom Polju podsjeća na to koliko je važno povjerenje građana u rad policije i i bezbjednosnog sektora, te istakao da su građani uvijek u pravu kada traže sigurnost, odgovornost i transparentnost.

On poručio da svi propusti moraju biti jasno adresirani, a svako ko je mogao da spriječi dvostruko ubistvo ubistvo Milanke i Jovana Madžgalja. Brat i sestra ubijeni su u petak veče u bjelopoljskom selu Sokolac, a za osumnjičenim Alijom Balijagićem policija i dalje traga.

"Vaš stav i vaša očekivanja moraju biti ispoštovani, jer država mora služiti vama, građanima Crne Gore. Takođe, važno je da se odgovornost u ovom slučaju individualizuje i da se svi potencijalni propusti identifikuju. Svako ko je mogao da spriječi ovaj tragični događaj, a nije, moraće da odgovara. Svaka greška ili propust moraju biti jasno adresirani i procesuirani", naveo je Šaranović u saopštenju dostavljenom medijima.

On je apelovao na sve građane Bijelog Polja i okolnih mjesta da ostanu mirni, ali oprezni, i da pomognu policiji prijavom bilo kakvih informacija koje bi mogle doprinijeti hapšenju osumnjičenog.

"Zajedničkim snagama, povjerenjem i saradnjom možemo obezbijediti da se slični tragični događaji u budućnosti ne ponove. Još jednom ističem: građani su u pravu kada traže odgovornost i sigurnost. Naša dužnost je da to ispunimo", zaključio je Šaranović.