Državljanin Albanije osumnjičen za pranje novca uhapšen na aerodromu, od njega oduzeto skoro 33 hiljade funti

"S.P., državljanin Republike Albanije lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca. Od njega je oduzet novac u gotovini za koji se sumnja da potiče iz kriminalne aktvinosti, odnosno da je predmet krivičnog djela", navodi se u saopštenju policije

10750 pregleda3 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Državljanin Albanije, osumnjičen za pranje novca, uhapšen je danas na Aerodromu Podgorica i od njega je oduzeto skoro 33 hiljade funti, za koje se sumnja da su stečene kriminalom, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar', Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su zajedno sa službenicima Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije procesuirali lice osumnjičeno za pranje novca.

Naime, S.P., državljanin Republike Albanije lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca. Od njega je oduzet novac u gotovini za koji se sumnja da potiče iz kriminalne aktvinosti, odnosno da je predmet krivičnog djela", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije sukazali da je ovo lice pokušalo da pronese kroz teritoriju Crne Gore ukupno 32.395 engleskih funti, u čemu je spriječen od strane Službenika sektora granične policije i Uprave carina na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica.