DF: Konjević se nije gnušao kad je slao policiju da prebija i hapsi narod

Iz DF-a navode da ne čudi što "zdravo jezgro u SDP-u, koje predvodi Draginja Vuksanović, sve očiglednije pravi otklon od Konjevića i njemu sličnih, koji su služeći Đukanoviću dotakli dno"

34 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
16.06.2017. 13:36h

Iz Demokratsog fronta pitali su potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića koliki stepen gnušanja osjeća zbog svoje uloge tokom protesta 24. oktobra kad je u operativnom centru ANB-a, zajedno s Đukanovićem, Dejanom Peruničićem i Duškom Markovićem, učestvovao u donošenju odluke da se upotrijebi bojeva municija protiv mirnih demonstranata.

Konjević je sinoć kazao da jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, pozivima na eventualni građanski rat neshvatljivo u javnost izlazi sa izjavama koje idu u korist DPS-u.

“Da li se Konjević gnušao kad su 17. oktobra 2015. po njegovom nalogu brutalno prebijeni Dušan Knežević i Nikola Bajčetić, napadnut Milan Knežević, a poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović bili uhapšeni. Krvavi ministar Konjević svoju ulogu u pokušaju ubistva Dušana Kneževića i Mija Martinovića ne može prikriti, jer je kao i sve dokazane kukavice sa bezbjedne distance komandovao prebijanjem sopstvenog naroda. Možda je to jedan od razloga što krvavi ministar Konjević više vremena provodi s Duškom Markovićem nego sa tzv. prezidenteom Krivokapićem, znajući da crna kutija Crne Gore svakog trenutka može izvaditi registrator pod radnim naslovom Zenica bluz. Jedna od tih fascikli iz registratora, kojom se intenzivno bavi Milivoje Katnić, su i sumnjive poslovne i pobratimske relacije Raška Konjevića sa izvjesnim Todorovićem iz Hipotekarne banke i Denisom Mandićem, koji vrlo brzo mogu dobiti status specijalnog svjedoka saradnika” naveli su iz DF-a.

Iz DF-a navode da ne čudi što zdravo jezgro u SDP-u, koje predvodi Draginja Vuksanović, sve očiglednije pravi otklon od Konjevića i njemu sličnih, koji su služeći Đukanoviću dotakli dno, i sad bi da u opozicionom dresu izađu na površinu i govore o “volejima”, a čitav život su igrali ofanzivnog beka u Đukanovićevom timu.

“Što se tiče DF-a, Raško Konjević je sebe diskvalifikovao i za mjesto na tribinama, a ostalo mu je da ponekad proviri iz mišje rupe, ugrabi koju medijsku mrvicu i pobjegne nazad u tamu sopstvenog zastiđa. Ali to nije za gnušanje, već za žaljenje” kazali su iz DF-a u nepotpisanom saopštenju.