Mur snima dokumentarac o Trampu

Majkl Mur je bio jedna od rijetkih javnih ličnosti koja je tokom predizborne kampanje predvidjela Trampovu pobjedu

108 pregleda0 komentar(a)
Majkl Mur, Foto: Reuters, Reuters
18.05.2017. 07:41h

Američki reditelj Majkl Mur snima novi dokumentani film o američkom predsjedniku Donaldu Trampu koji će se zvati “Farenhajt 11/9”, slično kao njegovo prethodno ostvarenje “Farenhajt 9/11” iz 2004. godine u kojem je kritikovao administraciju predsjednika Džordža Buša.

“Da, snimam film da nas izvučem iz ove zbrke”, naveo je Mur na Tviteru i dodao da će, bez obzira na otkrića, film biti “realan sa činjenicama”.

“Nijedan metod sa njim nije uspio. Šta god da je razotkriveno, on je i dalje ostaje na nogama. Činjenice, realnost, mozgovi ne mogu ga pobijediti. Čak i kada sam sebi puca u nogu, sljedeće jutro ustane kao da ništa nije bilo i nastavlja da tvituje. To će se sve okončati ovim filmom”, poručio je Mur, koji je dokumentarac snimao u tajnosti.

Film će se odnositi na 9. novembar 2016. (11/9 u engleskoj varijanti pisanja datuma) dan objavljivanja rezultata predsjedničkih izbora na kojima je Tramp pobijedio.

Reditelj je tokom predizborne kampanje bio jedan od rijetkih javnih ličnosti koji je predvidio Trampovu pobjedu. Mur je u oktobru prošle godine snimio dokumentarni film “Michael Moore in Trumpland” (Majkl Mur u Trampovoj zemlji) u kojem je pozvao da se ne glasa za njega.

Mur (63) je američki politički aktivista, režiser, socijalni komentator, pisac i humorista. Poznat je po svom otvorenom, kritičkom pogledu na globalizaciju, velike korporacije, nasilje izazvano vatrenim oružjem i rat u Iraku.