CFL zanimljivosti - deset razloga zašto je ovo najčudnija sezona od 2006.

Ova sezona CFL-a je i tranziciona, jer prvi, valjda i jedini put, iz lige direktno ispadaju tri tima, kako bi se broj ekipa od naredne sezone smanjio na 10. Je li to razlog što prisustvujemo najuzbudljivoj i najčudnijoj sezoni od osamostaljenja Crne Gore?

4 komentar(a)
Zeta - Budućnost, Foto: Savo Prelević
15.05.2017. 09:17h

- Zato što ekipa koja je osvojila najviše bodova, nije prva na tabeli. Zeta će možda i završiti sezonu sa najviše osvojenih bodova, a i pored toga, najvjerovatnije neće biti prvak.

- Zato što je lider izgubio čak osam utakmica u drugoj polusezoni, od 14 mečeva dobio je samo tri, a i dalje je prvi. Dva kola prije, Budućnost i dalje kontroliše trku za titulu, potrebna su joj četiri boda da matematički bude prvak.

- Zato što će ovo biti sezona u kojoj je šampion osvojio najmanje bodova u 11-godišnoj istoriji CFL-a. Ako Budućnost ne dobije oba meča do kraja, otići će se i korak dalje - prvi put će se deseti da prvak završi sezoni sa manje od 60 bodova.

- Zato što je aktuelni šampion, umjesto da iskoristi „poklone” i nevjerovatan pad forme Budućnosti, još više pao na tabeli - sa svega pet pobjeda na 14 mečeva u drugoj polusezoni, Mladost se spustila na četvrtu poziciju i dovela u pitanje plasman u Evropu.

- Zato što je Sutjeska nakon dva kola drugog dijela prvenstva imala 21 bod manje od Budućnosti, a dva kola prije kraja razliku je smanjila na samo dva boda. Nada se čak i tituli prvaka, što bi bio epski preokret.

- Zato što je ekipa koja najvjerovatnije ispada iz lige (Lovćen) u drugoj polusezoni osvojila čak 14 bodova više od ekipe koja je prva tabeli i koja je najbliža tronu (Budućnosti).

- Zato što se najtrofejniji klub u samostalnoj Crnoj Gori, Rudar, bori za opstanak. Po trenutnom stanju na tabeli, igraće u baražu.

- Zato što je čak devet bodova „nestalo” za zelenim stolom - Zeta je izgubila šest, a Lovćen tri boda.

- Zato što je na putu da bude pobijen negativni rekord jednog tima po broju osvojenih bodova - dva kola prije kraja Jedinstvo ima 11, a dosadašnji negatavni rekorder, ekipa Berana, u sezoni 2014/15 osvojila je 13.

- Zato što će „nova” ekipa osvojiti Kup - kod god bude slavio 31. maja, Sutjeska ili Grbalj, biće to njen prvi trofej u najmasovnijem takmičenju u samostalnoj Crnoj Gori.