Mandić: Podmeću nam da želimo da uništimo Crnu Goru

„Borimo se za slobodu. Pored te borbe, mi kao nacionalna srpska stranka, treba da se borimo protiv diskriminacije srpskog naroda koja je više nego evidentna. Treći cilj naše ideologije je borba za pomirenje pravoslavnog naroda u Crnoj Gori“ zaključio je predsjednik IO Nove

51 pregleda38 komentar(a)
NOVa ŽEljka vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
24.04.2017. 17:23h

Na izbornoj skupštini kolašinskog odbora Nove srpske demokratije (NOVA) izabran novi Opštinski odbor (OO) od 41 člana. Predsjednik Nove Andrija Mandić i predsjednik Izvršnog odbora (IO) te stranke Milutin Đukanović, osvrćući se na minuli period, čestitali su i zahvali članstvu na, kako su kazali, ogromnom radu, ali i potencirali dalje jačanje stranačke infrastrukture.

Mandić je stranačke kolege iz Kolašina podsjetio da je Demokratski front (DF) „najveći i najorganizovaniji politički subjekt, koji želi da radi zajedno sa svima koji žele da mijenjaju Crnu Goru“.

„Podmeću nam da želimo da uništimo Crnu Goru. To nije istina, želimo da je učinimo boljom ravnopravnijom, takvom državom gdje će svi poštovati i jedni druge“ rekao je on.

Prema Đukanovićevim riječima, DF nije miljenik medija, pa je zatražio od članstva da osnovne ciljeve tog političkog saveza i Nove sami šire.

„Borimo se za slobodu. Pored te borbe, mi kao nacionalna srpska stranka, treba da se borimo protiv diskriminacije srpskog naroda koja je više nego evidentna. Treći cilj naše ideologije je borba za pomirenje pravoslavnog naroda u Crnoj Gori“- zaključio je predsjednik IO Nove.

Obojica su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim učicima kolašinske vladajuće koalicije, koju, pored DF, čine i Socijalistička narodna partija (SNP) I Socijaldemokrastka partija (SDP). Mandić je kazao da mu je šao što taj „pilot projekat iz Kolašina nije uspio da zaživi u prošlom sazivu u Skupštini Crne Gore.“

Svečanom dijelu izborne skupštine prisustvovali su predsjednica Opštine i OO SDP Željka Vuksanović, predsjednik SO i predsjednik OO Demokratske narodne partije (DNP) Saša Dožić i potpredsjednik Opštine i prvi čovjek kolašinskog odbora SNP Đuro Milošević.