Leteći Nikšićanin želi da ostavi trag u Budućnosti

“Mislim da je još rano da pričamo o narednoj sezoni. Sačekaćemo da se završi ABA liga, potom slijedi i domaće prvenstvo. Bilo bi lijepo da ostanem u Budućnosti i ostavim dublji trag”, istakao je Ilić

64 pregleda1 komentar(a)
Aleksa Ilić, Foto: Aba-liga.com
08.03.2017. 17:40h

Aleksa Ilić u Budućnost Voli je stigao iz Nikšića sa reputacijom velikog talenta.

U jesen 2014. godine je promovisan u Njegoševom parku, potpisao, petogodišnji ugovor sa “plavima".

Za to vrijeme, u Budućnosti su se mijenjali treneri - Igor Jovović, Luka Pavićević, Vlado Šćepanović, pa Ilijas Zuros, a njegov status talenta i igrača za budućnost nije se promijenio.

Bio je uglavnom podrška sa klupe...

Do skoro, kada je 20-godišnji krilni igrač, konačno, dobio značajniju ulogu u prvom timu, i pokazao o kakvom se potencijalu radi...

“U početku sam i imao minutažu, kasnije ne toliko. U posljednjih pet utakmica sam više na parketu. Zadovoljan sam, pokušavam da opravdam svaki minut koji dobijem i da dobrim potezima, partijama zaslužim povjerenje i za naredni meč”, skromno kaže Ilić.

Budućnost će 16. sezonu u ABA ligi završiti učešćem u plej ofu, ali se očekivalo više.

“Mislim da ova sezona nije ispala onako kako smo svi očekivali. Dobro smo počeli, zatim doživjeli neočekivan poraz od Karpoša u gostima, a potom nekim našim greškama i nedovoljnim zalaganjem prokockali i drugo mjesto. Zvezda će nam biti rival u plej-ofu, svi znamo kako oni igraju ove sezone u ABA ligi i Evroligi. Mislim, ipak, da smo uspjeli da se spremimo i podignemo. Odigrali smo posljednje dvije utakmice nešto bolje”, kazao je 203-centimetra visoki Ilić.

Uz Petra Popovića, Zorana Nikolića i Vasilija Baćovića, Ilić bi naredne sezone trebalo da bude dio tima oko kojeg će se graditi budućnost Budućnosti.

“Mislim da je još rano da pričamo o narednoj sezoni. Sačekaćemo da se završi ABA liga, potom slijedi i domaće prvenstvo. Bilo bi lijepo da ostanem u Budućnosti i ostavim dublji trag”, istakao je Ilić.

Ilić je igrač ogromnog fizičkog potencijala, skočan, dugih i "brzih" ruku...

Tako je protiv FMP-a u “Morači”, prije dva kola, izveo zakucavanje, koje izazvalo pravo oduševljenje u regionu.

Bio je to i najljepši februarski potez ABA lige.

“Nisam očekivao da će to zakucavanje privući toliku pažnju košarkaške javnosti, ali mi prija. Srećan sam što je to zakucavanje izabrano za potez mjeseca”, kazao je Ilić i dodao da mu više leži pozicija četiri, nego tri, ali....

“Bolje se snalazim na 'četvorki'. Kada pokrivam poziciju tri, malo je problematično pošto su igrači niži od mene i brži", kazao je Ilić.

Njegov najteži rival u ligi je igrač Olimpije Nikola Janković.

"Vrlo zahtjevan igrač, dominantan u reketu. Nadam se da će uzeti MVP titulu - jer je zaslužio, imao je vrhunsku sezonu”, kazao je Ilić.