Tramp optužio Šumera za veze s Rusijom: Pokazao sliku na kojoj senator i Putin drže krofne

Šumer je ubrzo odgovorio na Tviteru, navodeći da će "rado govoriti" pod zakletvom o susretu s Putinom, do kojeg je došlo "naočigled medija i publike"

0 komentar(a)
Čarls Šumer, Vladimir Putin, Foto: Twitter
04.03.2017. 08:26h

Američki predsjednik Donald Tramp, čija se administracija suočava sa kritikama zbog kontakata s ruskim zvaničnicima, zatražio je "neposrednu istragu" navodne povezanosti senatora Čarlsa Šumera, lidera demokratske manjine u Senatu, s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Tramp je na društvenoj mreži Tviter postavio fotografiju Šumera s Putinom nastalu na jednom događaju u Njujorku 2003. godine, a na kojoj je prikazano kako obojica u rukama drže krofne.

Predsjednik SAD je zatražio istragu Šumerovih "veza s Rusijom i Putinom" i nazvao senatora iz države Njujork "potpunim licemjerom".

Šumer je ubrzo odgovorio na Tviteru, navodeći da će "rado govoriti" pod zakletvom o susretu s Putinom, do kojeg je došlo "naočigled medija i publike".

On je zatim pozvao Trampa da učini isto.

Putin je tokom iste posjete SAD 2003. boravio i u Merilendu, gdje je imao sastanak i zajedničku konferenciju s tadašnjim američkim predsjednikom Džordžom Bušom mlađim.

Tramp je pozvao na istragu Šumera dan pošto su demokratski lideri u američkom Kongresu zatražili su ostavku ministra pravde Džefa Sešnsa zbog dva njegova sastanka s ambasadorom Rusije u Vašingtonu.