DF: Počela bježanija funkcionera DPS-a iz nikšićke lokalne samouprave

"Istina je jedna – Nikšić je najviše uništen i ponižen za vrijeme vladavine Nebojše Radojičića i Veselina Grbovića, i to su najnesposobnije i najkorumpiranije lokalne samouprave u istoriji našeg grada"

33 komentar(a)
Nikšić, Foto: TV Vijesti
31.01.2017. 13:23h

"Dan pošto je na konferenciji za novinare bezuspješno pokušavao da opravda nezakonitosti i nelogičnosti vezane za trošenje sredstava iz budžeta opštine Nikšić, potpredsjednik opštine, Đoko Krivokapić se pojavljuje kao rešenje Vlade Crne Gore za funkciju u EPCG. I to nije slučajno, tvrde u taboru Demokratskog fronta.

"Činjenica da osoba koja pokriva funkcije potpredsjednika opštine i sekretara za finansije, baš u ovom trenutku odlazi na poziciju u EPCG samo dokazuje da je počela bježanija i potraga za novim ,,uhljebljenjem’’ visokopozicioniranih kadrova DPS-a iz nikšićke lokalne samouprave, svjesnih poraza na izborima 12. marta. Naime, upoznati sa podacima koji kažu da DF i ostatak opozicije ubjedljivo pobjeđuju na izborima u Nikšiću, osim Krivokapića, nove položaje i funkcije na ,,državnom’’ nivou već traže i drugi rukovodeći kadrovi u aktuelnoj nikšićkoj vlasti, od gradonačelnika do komunalne policije", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Oni su takođe prokomentarili opštinski budžet i njegovo korišćenje od strane vlasti.

"Takođe, svjesni da će se njihovo nedomaćinsko i nelegalno raspolaganje budžetom ubrzo naći pred nadležnim organima, funkcioneri aktuelne DPS vlasti odgovornost pokušavaju da prebace na prošlu DPS administraciju. Zato i Krivokapić pominje kreditna zaduženja iz 2007. godine, kao da smo svi pali s Marsa i kao da ne znamo da je i tada kao i danas Nikšić uništavala jedna ista vlast Demokratske partije socijalista. Nema razlike između vlasti DPS-a u Nikšiću iz 2007. godine i ove odlazeće. To što u nikšićkom odboru DPS-a bukti rat između kadrova Veselina Grbovića i Nebojše Radojičića je pokazatelj ukupnog očajnog stanja u ovoj stranci, kako na lokalnom tako i na državnom nivou", saopšteno je.

Za kraj, Demokratski front je poručio trenutnim nikšićkim vlastima da će doći do smjene.

"Istina je jedna – Nikšić je najviše uništen i ponižen za vrijeme vladavine Nebojše Radojičića i Veselina Grbovića, i to su najnesposobnije i najkorumpiranije lokalne samouprave u istoriji našeg grada. Sigurna pobjeda DF-a i ostatka opozicije 12. marta označiće bolje dane za sve građane Nikšića, a naročito ćemo posvetiti pažnju kriminalu koji je uzeo maha pod aktuelnom lokalnom samoupravom", zaključeno je u saopštenju.