Baranima je cilj da izgube manjom razlikom nego kući

"Nije tajna da je veliki broj Barana i navijača Mornara, što zbog studija što zbog posla, u Beogradu. Zaista smatram da samo agresivnom igrom na svakom dijelu terena možemo izvršiti pritisak na velikog rivala"

0 komentar(a)
kk Mornar kk Crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
30.01.2017. 14:59h

Nakon vrlo važnog trijumfa u prošlom kolu u crnogorskom derbiju, koji je već ostavljen po strani, košarkaši Mornara otputovali su u Beograd na megdan ekipi za koju je izlišno trošiti riječi. Kvalitet Crvene zvezde je toliko puta dokazan ove sezone, i to ne samo u regionalnom takmičenju, već i na najvećoj evropskoj klupskoj sceni, da bi bilo pravo „čudo” da tim Đorđija Pavićevića priredi iznenađenje na najtežem mogućem gostovanju. Ipak, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Mornar u duelu u „Topolici”, vodio na poluvremenu protiv prvog favorita lige, ali i na kraju doživio - ruku na srce - očekivan poraz. Ipak, u taboru barskog predstavnika u ABA ligi realno gledaju na predstojeće gostovanje...

"Ne gajimo iluzije da možemo savladati Crvenu zvezdu, jer se radi o izuzetno moćnoj ekipi. To pokazuju igre u Evroligi, a u takmičenju u kojem nastupamo i igramo sa njima, njihov kvalitet je u prethodnih 19 kola u svakom meču bio evidentan. Jedino što nam malo olakšava situaciju pred ovaj duel je činjenica što konačno igramo meč u kojem nemamo imperativ pobjede. Jer, realno, zna se ko je favorit. Igraćemo otvorenog „garda”, želja nam je da ne izgubimo sa velikom razlikom i da ovaj meč što bolje iskoristimo za ono što nas čeka, a to je teška borba za opstanak, iz koje ćemo - u to sam uvjeren - izaći kao pobjednici i izboriti", istakao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

A košarkaš Marko Ćalić, obećava veliku borbu.

"Nije tajna da je veliki broj Barana i navijača Mornara, što zbog studija što zbog posla, u Beogradu. Zaista smatram da samo agresivnom igrom na svakom dijelu terena možemo izvršiti pritisak na velikog rivala. Iako zaista ne smijemo i ne možemo prijetiti sjajnoj ekipi koja je već sada i u Evropi postala tim koji može da savlada bilo koga kući i na strani. A o utakmicama u ABA ligi je izlišno i govoriti. Želimo manji poraz od onog u Baru", zaključio je Ćalić.

Mornar će u Beogradu nastupiti bez povrijeđenog Džounsa.