Sari: Siti je najbolji tim u Evropi; Gvardiola: Sari radi fantastičan posao u Čelsiju

Aktuelni šampion u London stiže sa ulogom favorita - "građani" ne znaju za poraz, imaju 41 bod, 10 više od sjutrašnjeg rivala

0 komentar(a)
Mauricio Sari, Foto: Reuters
07.12.2018. 15:27h

Za klubove iz Premijer lige nema odmora - nakon vanrednog 15. kola, koje je bilo na programu u utorak i srijedu, već za vikend kreće 16. runda, a obilježiće je sjutrašnji duel Čelsija i Mančester sitija.

Aktuelni šampion u London stiže sa ulogom favorita - "građani" ne znaju za poraz, imaju 41 bod, 10 više od sjutrašnjeg rivala. Čelsi je četvrti na tabeli, izgubio je korak za Sitijem i Liverpulom i do kraja sezone ih očekuje borba za plasman u Ligu šampiona.

Biće to duel prijatelja. Poznato je da su menadžeri dva kluba, Pep Gvardiola i Mauricio Sari u dobrim odnosima, da cijene i poštuju jedan drugog. Upravo je jedno od novinarskih pitanja za Sarija na današnoj konferenciji bilo kako se pobjeđuje Gvardiola.

"Ne znam. Od njega sam izgubio svaki meč. To ćete morati da pitate nekog drugog", odgovorio je Italijan.

Menadžer Čelsija nastavio je sa pohvalama na račun sjutrašnjeg rivala.

“Dugo ih nismo pobijedili, ali sve je moguće. Biće teško, jer su oni možda i najbolji tim u Evropi", rekao je Sari.

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, ipak se ne slaže sa Sarijem.

"Hvala mu na komplimentima, ali nijesmo najbolji tim u Evropi. Ukoliko želimo da budemo najbolji, moramo da osvajamo titule", odgovorio je Gvardiola, koji na sjutrašnjem meču neće moći da računa na Serhija Aguera i Kevina de Brujnea.

Španac je kazao da je Sariju potrebno još vremena, kako bi se igrači Čelsija privikli na metode koje Italijan primjenjuje. Pohvale, ipak, nijesu izostale.

"Iz mog ugla, posao koji je on uradio je fantastičan", jasan je Gvardiola.

Ova dva tima odigrali su meč u Komjuniti šildu, uoči početka sezone. Slavio je Mančester siti sa 2:0.

Meč počinje u 18:30 časova.