Ishod "policijskog časa": Nađena droga, pištolj, jedna osoba uhapšena

Iz UP je rečeno da je u saobraćaju i u lokalim kontrolisano više desetina tzv. bezbjednosno interesantnih osoba

153 pregleda14 komentar(a)
Policija
24.01.2017. 12:15h

Podgorička policija sinoć je tokom kontrole osoba i vozila u saobraćaju i racije u lokalima pronašla narkotike i jedan pištolj. Jedna osoba je uhapšena, dok su četiri privedene.

Pripadnici podgoričke Interventne policije i nekoliko službenika Posebne jedinice policije sinoć su oko 21 sat izašli na ulice Glavnog grada, gdje su pod punom opremom pretresali građane, automobile, sumnjive osobe...

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć, shodno zaključcima da je potrebno pojačati preventivni i operativni rad na terenu, prekovremenim angažovanjem izvršili kontrole lica i vozila u saobraćaju, kao i ciljane racije u ugostiteljskim objektima. Kontrole u saobraćaju i lokalima su prvenstveno bile usmjerene ka tzv. bezbjednosno interesantnim licima, radi pronalaska oružja i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta u ilegalnom posjedu, a sve u cilju prevencije kriminaliteta odnosno sprječavanja evantualnih ili planiranih krivičnih djela", saopšteno je i iz Uprave policije.

Iz UP je rečeno da je u saobraćaju i u lokalim kontrolisano više desetina tzv. bezbjednosno interesantnih osoba. "U racijama u lokalima kontrolisani su i građani koji su se nalazili na mjestima na kojima su boravila ova lica."

"U jednom lokalu, Santea Pub u City kvartu, je kod šanka pronađena torbica sa pištoljem „Pietro Beretta“, cal. 7,65 mm, u ilegalnom posjedu, sa tri metka u okviru. Utvrđeno je da pištolj pripada M.Lj. (32) iz Podgorice koji se nalazio u tom lokalu. On je lišen slobode. Uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici. Oružje i municija će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Tokom kontrole više desetina tzv. bezbjednosno interesantih lica pronađeno je više tzv. metalnih boksova i metalnih palica na izvlačenje, kao i manja količina narkotika kod četiri lica. Navedeni predmeti i droga su oduzeti. Ova četiri lica kod kojih su pronađeni narkotici su privedena. O događajima je obaviješten nadležni tužilac. Kontrole usmjerene na tzv. bezbjednosno interesantna lica će se nastaviti kako u Podgorici tako i u drugim gradovima kada to bude bilo procijenjeno potrebnim", saopšteno je iz Uprave policije.