Sertifikati za 18 učenika Ekonomske škole iz Nikšića

U avgustu je na Cetinju održan petodnevni kamp na kome je 50 mladih iz Nikšića, Šavnika, Pljevalja, Plužina i Žabljaka, uzrasta od 15 do 19.godina, učilo kako da definiše i ostvari lične aspiracije i stekne socio-emocionalne vještine koje su im potrebne za lični razvoj i uspjeh u školi, na fakultetu, u nalaženju posla, u odnosima sa vršnjacima i drugim ljudima

51 pregleda0 komentar(a)
29.12.2016. 15:09h

Učenicima Srednje Ekonomsko–ugostiteljske škole iz Nikšića uručeni su sertifikati za doprinos pomenutoj školi u okviru Unicef-ovog programa “Sebi želim”. Riječ je o 18 učenika od prvog do četvrtog razreda koji su prošli radionice koje su u sklopu pomenutog programa realizovali Unicef i kancelarija za koordinaciju UN sistema, zajedno sa Pedagoškim centrom, koji je bio glavni partner u izvođenju akivnosti.

“Mi smo u skopu projekta ‘Sebi želim’ od Unicef-a dobili novčani grant u iznosu od 320 eura koji smo iskoristili za nabavku knjiga za školsku biblioteku, kao i za oslikavanje murala u holu zgrade”, kazao je Dejan Zejak, učenik četvrtog razreda Ekonomske škole.

U avgustu je na Cetinju održan petodnevni kamp na kome je 50 mladih iz Nikšića, Šavnika, Pljevalja, Plužina i Žabljaka, uzrasta od 15 do 19.godina, učilo kako da definiše i ostvari lične aspiracije i stekne socio-emocionalne vještine koje su im potrebne za lični razvoj i uspjeh u školi, na fakultetu, u nalaženju posla, u odnosima sa vršnjacima i drugim ljudima.

Pošto se za učešće na kampu prijavilo preko 130 mladih iz pomenutih pet opština, u naredna tri mjeseca u gradovima su za preostale učenike realizovane radionice za osnaživanje njihovih socio-emocionalnih vještina. Tim radionicama bilo je obihvaćeno 219 mladih, a obuku trenera koji su bili na kampu i koji su rukovodili pomenutim radionicama, kao i koncipiranje samih radionica, realizovao je tim Zavoda za školstvo na čelu sa Anđom Backović.

"Evaluacije koje smo dobili nam govore da su mladi veoma zadovoljni uključivanjem u ovaj program, kao i da sada karakterno vaspitanje i obrazovanje vide kao ključan dio njihovog uspjeha. Sigurni smo da će se program nastaviti i sledeće godine“, kazala je mr Marijana Blečić, koordinatorka projekta u Pedagoškom centru Crne Gore.

Projekat se završava u februaru a, kako je istakla Blečić, planirano je i organizovanje sajmova prilika za mlade i motivacionih govora uspješnih mladih osoba, a sve u cilju jačanja njihovih socio-emocionalnih vještina i vrlina, koje su važne za svaku mladu osobu i njen profesionalni i životni put.

Galerija

Ekonomski sertifikati FOTO: Svetlana Mandić
Ekonomski sertifikati FOTO: Svetlana Mandić
Ekonomski sertifikati FOTO: Svetlana Mandić