Čiji je slijepi miš: DC Comics opet tuži Valensiju

Prethodni spor između dvije strane rezultirao je nagodbom o mirovanju do 2020. godine
1808 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kompanija DC Comics pokrenula je novu tužbu protiv Valensije zbog nedozvoljenog korišćenja loga. U pitanju je ponovo slijepi miš, čiji dizajn neodoljivo podsjeća na onaj u vlasništvu glavnog strip i filmskog junaka ove kompanije, Betmena.

Prethodni spor između dvije strane rezultirao je nagodbom o mirovanju do 2020. Advokatska firma koja predstavlja Valensiju Gariges izjavila je da obje strane žele da se dogovor produži, ali izgleda da tako ne razmišljaju u DC Comics. Oni su podnijeli tužbu zbog loga povodom proslave 100 godina kluba sa Mestalje, koji zaista neodoljivo podsjeća na Betmena.

Tužba je podnijeta Kancelariji za zaštitu intelektualne svojine pri Evropskoj Uniji, a ukoliko dvije strane u međuvremenu ne postignu dogovor o produženju mirovanja, Kancelarija će preuzeti slučaj. U klubu simbol slijepog miša smatraju ne samo jednim od zanačajnijih simbola kluba već i cijelog grada i ističu da je dizajn originalan. Prvi spor dvije strane imale su još 2012. godine, podsjeća Sport klub.

Bonus video: