Pet komada: Sautgejtova „laka konjica” pregazila Čehe na „Vembliju”

Rahim Sterling upisao drugi het-trik za 13 dana
3147 pregleda 0 komentar(a)
Rahim Sterling slavi het-trik, Foto: Reuters
Rahim Sterling slavi het-trik, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2019. 23:10h

Engleska je potvrdila epitet apsolutnog favorita grupe A, jer je na „Vembliju” savladala Češku 5:0. Sautgejtova „laka konjica” je pretrčala rivala i zahvaljujući jednom od najbržih fudbalera svijeta, Rahimu Sterlingu, stigla do ubjedljive pobjede.

As Mančester sitija je na asistenciju nove zvijezde svjetskog fudbala, Džejdona Sanča, načeo mrežu Jiržija Pavlenke u 24. minutu, da bi u sudijskoj nadoknadi iznudio penal. Možda je portugalski arbitar Artur Soareš prelako pokazao na bijelu tačku, ali će se pamtiti da je Hari Kejn 18. put zaredom iskoristio jedanaesterac u dresovima Engleske i Totenhema...

Sterling se u 62. minutu odlično snašao nakon karambola u šesnaestercu domaćih i pogodio za 3:0, da bi u 68. kompletirao het-trik kada je poslije njegovog šuta sa 20 metara lopta zakačila Ondžeja Čelustku i prevarila Pavlenku.

Nesrećni Česi su na kraju dali i komičan autogol, a tragičar je bio Tomaš Kalas, defanzivac Čelsija na pozajmici u članu Čempionšipa, Bristolu.

U 63. minutu je ispisana istorija ostrvskog fudbala - Deklan Rajs, koji je odigrao tri utakmice za Republiku Irsku, ušao je u igru umjesto Dele Alija i zvanično postao prvi igrač koji je zamijenio dres tih dviju reprezentacija.

Engleska za tri dana gostuje na stadionu pod Goricom. Pitanje je mogu li „hrabri sokoli” da im odole...

Bonus video: