Teško za Lovćen, Rudar gostuje u prijestonici

"Na Cetinju se do bodova ne dolazi lako, jer Lovćen na svom terenu rijetko koga respektuje, ali i mi imamo svoje adute, znamo koliko vrijedimo i nadamo se da možemo ostvariti povoljan rezultat", kazao je Miroje Jovanović, fudbaler Rudara.
1 komentar(a)
Miroje Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Miroje Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.08.2012. 09:03h

Nakon poraza od Čelika i Budućnosti, fudbaleri Lovćena će pokušati da upišu prve bodove u novoj sezoni. Rival, međutim, nije za vađenje - u prijestonicu stiže Rudar.

Strateg Cetinjana, Slobodan Halilović, zbog povreda ne može da računa na Dejana Bogdanovića, Denija Hočka i napadača Blaža Perutovića. I pored toga, u klubu koji ove sezone slavi 100. godišnjicu postojanja se ne predaju i vjeruju da na svom terenu, pred domaćom publikom, mogu do prvog trijumfa.

"Dosta loše smo otvorili sezonu i veoma lako smo izgubili oba meča. U duel protiv Rudara ulazimo maksimalno koncentrisano, s nadom da možemo do povoljnog rezultata. Pružićemo svoj maksimum i odigrati na najvišem mogućem nivou. Nakon ovog duela slijedi nam nešto lakši raspored i šansa da se sakupi što veći broj bodova", kaže Balša Radović.

Nije imperativ, ali tu je negdje. Nakon poraza od Sutjeske pod Golubinjom, trijumf na Obilića poljani vratio bi spokojstvo u tabor Rudara i, otprilike, bodovni saldo sveo u okvire planiranog. O porazu niko i ne razmišlja, iako i Lovćen traži zlata vrijedne bodove. Pljevljaci su, iako oslabljeni, kvalitetniji rival i svakako bliži uspjehu, uprkos očiglednoj činjenici da forma ekipe još nije ni blizu nivoa koji traži trener Rakojević i koji je neophodan za još jednu ozbiljnu prvenstvenu priču.

Iskusni Blažo Igumanović svjestan je da ni on ni njegovi saigrači ne pružaju ni djelić onog što očekuju navijači, ali uprkos težini zadatka na Cetinju, vjeruje da će Rudar osvojiti bodove.

"Naravno da se nadam pozitivnom rezultatu, bez obzira na kiks sa Sutjeskom. Uostalom, ko zna kako bi se i ta utakmica završila da sam ja postigao gol za vođstvo u uvodnim minutima. Međutim, to je prošlo, sada razmišljamo samo o Lovćenu i novoj pobjedi u gostima.

Znamo da ćemo protiv sebe imati motivisane mlade igrače domaćina, tu je i iskusni strateg Halilović, ali sam siguran da uz malo sreće i pravu prezentaciju kvaliteta koji posjedujemo, imamo velike šanse da plan realizujemo do kraja i opet se vratimo na pobjednički kolosijek."

Trijumfu bi mogao da doprinese i Miroje Jovanović, koji će zbog povrede Igora Ivanovića bekovsku poziciju zamijeniti pozicijom napadača.

"Na Cetinju se do bodova ne dolazi lako, jer Lovćen na svom terenu rijetko koga respektuje, ali i mi imamo svoje adute, znamo koliko vrijedimo i nadamo se da možemo ostvariti povoljan rezultat."

Lovćen - Rudar

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Vladan Todorović (Podgorica). Početak u 17 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Vujović - Mirković, Marković, Novović, Vušurović - Draganić, Martinović - Radović, Pejaković, Stevović - Đurišić.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović - M. Jovanović, Nerić.

Bonus video: