Tumba pred Englesku: Hrabar ili lud - ako nemamo šta da izgubimo, bolje da ne izlazimo

Crna Gora - Engleska, ponedjeljak 20.45
8059 pregleda 7 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2019. 12:57h

Ljubiša Tumbaković se ne slaže da Crna Gora nema šta da izgubi u sjutrašnjem meču sa Engleskom, apsolutnim favoritom za prvo mjesto u grupi i jednim od kandidata za titulu na EURO 2020.

„Imamo da izgubimo, naravno – tri boda. Engleska je apsolutni favorit, ali ako nemamo što da izgubimo bolje i da ne izlazimo. Ja ću drugačije da pristupim i da to prenesem na momke. Vidjećemo da li je hrabro ili ludo, ali je sportski. Naš cilj je da damo sve od sebe - zbog nas, zbog navijača, zbog Crne Gore, a ako je rezultatska realnost u drugom pravcu - vidjeće se na terenu“, kazao je Tumbaković.

Da li su pripreme za ovakvu utakmicu bile najteže od kada ste selektor?

„Nisu, teže je pripremiti utakmicu koja je unaprijed dobijena. Ovdje su motivi u drugom pravcu - da se suprotstavimo na realan način, znajući i jačinu rivala. Svi oni su u takmičarskom ritimu, igraju stalno, za razliku od nas, ali fudbal je igra, svaki rezultat je moguć, jer postoje i spoljnji faktori. Može da se dogodi i loš dan, trenutak slabosti...“, rekao je Tumbaković.

Da li će Engleska biti ekstra motivisana, jer nije pobijedila dva puta u Podgorici?

„Svi imaju motiv kada igraju u kvalifikacijama. Engleska dolazi sa autoritetom, svojim statusom i kao fudbalska nacija i kao država. Kada su pomalo izgubili autoritet, uradili su mnogo na Mundijalu, pa u Ligi nacija. Sada imaju ozbiljan autoritet, prepoznatljivost u sistemu, igri... Naravno da će im dodatni motiv biti to nas nisu dobili dva puta“.

Kakva je situacija sa Savićem?

„Ne mogu da kažem da će sigurno da igra, ali je na najboljem putu da igra. On je juče imao dva treninga, korektno je izdržao, vidjećemo sve na posljednjem treningu“.

Da možete – da li biste, kao svojevremeno Murinjo protiv Barselone, dok je bio trener Čelsija, „uništili“ teren pod Goricom?

„Ne, ne bih to radio. Ovo je utakmica, doživljaj, prilika da pokažemo sve što znamo, da tražimo put do pobjede i da računamo na neke faktore koji takođe čine fudbal“, kazao je Tumbaković.

Bonus video: