Kraj evroligaške sezone u "Morači": Budućnost i protiv Efesa traži igru za plej-of ABA lige

Košarkaši Budućnost Volija u četvrtak od 20 sati dočekuju Efes
3211 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Gordić, Foto: Filip Roganović
Nemanja Gordić, Foto: Filip Roganović

Iz Istanbula u Podgoricu, dan pauze, pa meč sa još jednim turskim klubom - na oproštaju od Evrolige u "Morači", košarkaši Budućnost Volija u četvrtak od 20 sati dočekuju Efes.

"Plavi" su sinoć izgubili od Fenerbahčea, ali uz mnogo bolju, jaču i agresivniju igru nego u posljednje vrijeme, što je dobar znak pred rasplet sezone u ABA ligi,...

"Nakon utakmice sa Fenerbahčeom, koja nam je ulila veliku dozu samopouzdanja, čeka nas težak meč protiv još jedne ekipe iz Top 4. Efes je izuzetna ekipa, pogotovo napadački. Ovo će biti veoma važna utakmica za obje ekipe - za Efes zbog pozicije na tabeli a za nas posljednja utakmica pred plej-of ABA Lige i posljednja utakmica na domaćem terenu u Evroligi. Želimo da se pokažemo u što boljem svjetlu, da damo sve od sebe kako bi ubilježili još jednu pobjedu pred svojim navijačima", kazao je Nemanja Gordić.

Jasmin Repeša je bio zadovoljan igrom njegovog tima protiv Fenerbahčea...

"Odigrali smo odličnih 37 minuta, a sada dočekujemo ekipu Efesa, koja se trenutno bori za četvrtu poziciju kako bi imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Anadolu Efes je u dobroj formi, vezali su pet pobjeda do sinoćnjeg poraza u posljednjoj sekundi protiv CSKA. Odlično održavaju formu tokom cijele sezone, odbrana im je na visokom nivou, imaju svoj ritam i stil igre na koji moramo odgovoriti na pravi način. Orijentisani su na pik-en-rol igru u napadu, sa odličnim šuterima i dobrim centrima. Potrebno je da izađemo na teren kao i na prošlom meču i da budemo fokusirani od početka do kraja meča", rekao je Repeša.

Bonus video: