Mornar se nada prekidu loše serije u Železniku

Moranar u Beogradu sjutra od 21 sat želi da prekine niz od pet utakmica bez pobjede
103 pregleda 3 komentar(a)
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 07.12.2018. 14:51h

Košarkaši Mornara igraće sjutra u Železniku protiv FMP-a utakmicu desetog kola ABA lige. Barski tim uoči gostovanja FMP doživio je pet uzastopnih poraza, a u dosadašnjem dijelu takmičenja upisao je samo dva trijumfa.

FMP poslije devet odigranih kola ima skor od četiri pobjede i pet poraza.

„Dobro smo radili proteklih dana i, rekao bih, vratili pravu, optimističku atmosferu. Ne dijelim ekipe na bolje i lošije, ovo je veoma ujednačena liga, pokazalo se da svako svakog može da dobije. I gostovanje FMP-u vidimo kao i svaku drugu utakmicu. Imali smo vremena da se spremimo i da kudikamo spremniji uđemo u taj meč nego što je bio slučaj sa prethodnim. Činjenica je da je većima ekipa protiv nas ove sezone imala svoje šutersko veče, ali je isto tako nepobitno da smo igrali izuzetno lošu odbranu. Imali smo najgoru odbranu u ligi", komentariše trener Mornara Mihailo Pavićević.

Trener Pavićević i dalje ne može da računa na povrijeđenog Marka Mugošu, dok je Vukota Pavić sinoć prvi put trenirao poslije nekoliko dana odsustva zbog bolesti.

"Pokušali smo u ovoj pauzi da podignemo odbranu na nivo koji je neophodan za ovu vrstu takmičenja i u Beograd idemo sa jednom realnom dozom optimizma. Niti precjenjujemo niti podcjenjujemo ekipu FMP-a. U toj utakmici upravo će biti ključ odbrana. Ukoliko je odigramo onako kako smo radili na treninzima proteklih dana imamo čemu da se nadamo. Ali, ne daj Bože da odigramo onako kako smo igrali u nekoliko posljednjih utakmica. Mislim da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo, za nas je svaka utakmica do kraja prvenstva 'biti ili ne biti', jer jedna ili dvije pobjede vode nas u neku mirnu luku, jedan ili dva poraza vežu nas za dno. Jednostavno, takva je liga. Idemo utakmicu po utakmicu. Prva je sa FMP-om. Bitno je da damo sve od sebe i da, ponavljam, odbranu odigramo daleko bolje nego na posljednim utakmicama. Probaćemo da nadoknadimo jedan od dva kiksa koje smo imali kod kuće protiv Mege i Igokee“, dodao je Pavićević.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede u gostima. FMP je u Baru slavio 81:73, dok je Mornar trijumfovao u Železniku 84:79.

„Iskoristili smo pauzu u prvenstvu ABA lige na pravi način. Osjećamo da se prava atmosfera, 'svi za jednog, jedan za sve', vraća u naše redove, što je od neprocjenjive važnosti. Idemo u Beograd da obradujemo navijače i započnemo pobjedničku seriju“, optimista je Uroš Luković.

Klub su, poslije sporazumnog raskida ugvora, definitivno napustili Amerikanac Kadim Karington i Hrvat Marin Mornar, dok novajlija Malkolm Grant pravo nastupa stiče na početku drugog dijela sezone, odnsosno 23. decembra protiv Olimpije.

Subotnja utakmica počeće u 21 čas.

Bonus video: