Vučevićeva dominacija za pobjedu Orlanda i nadu za doigravanje

Vučević je uspio da na samom startu meča, u prvih osam minuta postigne 17 poena
2661 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Twitter
Nikola Vučević, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.03.2019. 09:30h

Fenomenalni crnogorski košarkaš Nikola Vučević je još jednom svojom odličnom partijom uspio da održi nadu Orlanda da bi konačno mogli da osjete čari plej-ofa.

Magični su slavili u duelu sa talentovanom ekipom Atlante 101:91.

Naš centar je meč završio sa 27 poena, a pored toga dominirao je i u reketu pa je tako uspio da sakupi 20 skokova, kao i po 3 asistencije i ukradene lopte.

Vučević je uspio da na samom startu meča, u prvih osam minuta postigne 17 poena.

Ekipa Orlanda je uspjela meč da dobije, iako je šut bio poprilično čoš, samo 38 odsto iz igre.

"Važno je da ovako kasno u sezoni odbranom dobijamo utakmice. To se i desilo večeras. Nije nas slušao šut, ali smo pronašli način da meč privedemo kraju u našu korist. Utakmice se mogu dobiti odbranom", kazao je Vučević nakon meča.

Aron Gordon je meč završio sa 22 poena i 8 skokova, dok je sa klupe pomogao i Vesli Vundu sa svojim ličnim rekordom od 14 poena.

"Očigledno je da nas šut nije išao, ali dobra odbrana je krucijalna u ovom trenutku. Slobodna bacanja su takođe odigrala bitnu ulogu, jer smo ih dobro pogađali noćas", kazao je trener "Magičnih" Stiv Kliford.

Kod ekipe Atlante, ruko Trae Jang je imao još jednu dobru utakmicu sa 20 poena , 6 asisitencija i 6 skokova.

Orlandu slijedi grčevita borba za doigravanje, ispred njih na osmoj poziciji se nalaze rivali sa Floride Majami Hit, koji imaju poraz manje od Magičnih.

Košarkaši Sakramenta pobIJedili su prošle noći na svom terenu ekipu Čikaga sa 129:102 u NBA ligi, a slavili su i Filadelfija, Los Anđeles Klipersi i Hjuston.

Kingse je do pobJede vodio Marvin Begli sa 21 poenom, Dearon Foks je dodao 17, a Badi Hild poen manje.

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica utakmicu su završili sa po osam postignutih poena.

Bogdanović je na terenu proveo 23 minuta i za to vrIJeme je upisao i šest skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte, dok je Bjelica za 18 minuta u igri uhvatio pet lopti i upisao dvije asistencije.

U redovima Čikaga, koji je izgubio i petu utakmicu u nizu, najbolji je bio Zek Lavin sa 18 poena.

Kingsi su upisali 34. pobjedu od početka sezone i deveti su na tabeli Zapadne konferencije.

Košarkaši Filadelfije pobijedili su Milvoki sa 130:125.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džoel Embid sa 40 poena, dok je Džimi Batler dodao 27.

Srpski centar Boban Marjanović je za 11 minuta na terenu upisao četiri poena i isto toliko skokova.

Milvokiju za pobjedu nije bila dovoljna ni sjajna partija Janisa Antetokumba koji je ubacio 52 poena uz 16 skokova i sedam asistencija.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa bili su bolji od Bruklina sa 119:116, a odlučujuće poene postigao je Lu Vilijams uz zvuk sirene. Vilijams je bio i najefikasniji u pobjedničkom timu sa 25 poena, dok je u ekipi Bruklina najbolji bio Dianđelo Rasel sa 32 poena.

Košarkaši Hjustona su pobijedili Minesotu sa 117:102.

Kris Pol je predvodio Hjuston sa 25 poena, po 20 su dodali Džejms Harden i Klint Kapela, dok je kod Minesote najefikasniji bio Karl Entoni Tauns sa 22 poena.

Košarkaši Njujorka su bili bolji od Los Anđeles Lejkersa sa 124:123, Majami je pobijedio Šarlot sa 93:75, dok je Detroit slavio protiv Toronta sa 110:107.

Bonus video: