Vujošević postaje počasni građanin Sarajeva: Možda me i u Beogradu posthumno proglase

Vujošević, inače rođeni Podgoričanin, vodi reprezentaciju BiH sa velikim uspjehom i trenutno ima realne šanse da povede "Zmajeve" na Mundobasket
145 pregleda 33 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 07.05.2018. 16:43h

Selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević biće proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajeva, prekosi Sport Klub.

Odluka gradskih vlasti je obrazložena velikim doprinosom Vujoševića za napredak košrake u Bosni u Hercegovini.

Vujošević je za SK izjavio da je priznanje velika obaveza, ali i dodao da će možda slično priznanje dobiti u Beogradu, posthumno.

"To je prvi put u mom životu da me neki grad proglašava počasnim građaninom. Možda ću posthumno i u Beogradu to da postanem, ali za života je to Sarajevo. To je sigurno veliko priznanje i velika obaveza i ja to priznanje prihvatam i tumačim ne samo kao ono što sam uradio kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, nego kao razumijevanje nekog mog cjelokupnog rada i životnog angažovanja, koji nije najčešće bio u Sarajevu, ali je nekim tangentama, sticajem raznih okolnosti u kojima se zemlja nalazila, dodirivao Sarajevo. Oni su to prepoznali, cijene i smatram da je to zaista jedna velika obaveza, zato što je i to priznanje upravo toliko veliko", rekao je Vujošević za Sport klub.

Vujošević, inače rođeni Podgoričanin, vodi reprezentaciju BiH sa velikim uspjehom i trenutno ima realne šanse da povede "Zmajeve" na Mundobasket.

Bonus video: