Budućnost povela trku, šampion pred eliminacijom

1012 pregleda 0 komentar(a)
Korektor Budućosti Milutin Pavićević na meču sa Jedinstvom (Foto: Filip Roganović)
Korektor Budućosti Milutin Pavićević na meču sa Jedinstvom (Foto: Filip Roganović)
Ažurirano: 22.03.2019. 21:17h

Neočekivano, mada ne i previše s obzirom na rezultate u ligaškom dijelu (sve tri pobjede u međusobnim duelima), odbojkaši Budućnosti Capital Plaze su veoma lako dobili prvu rundu u polufinalu plej-ofa Prve lige protiv Jedinstva France - izabranici Balše Radulovića su na svom parketu slavili 3:0 (28:26, 25:21, 26:24) i šampionu zadali veliki udarac.

Bjelopoljci sada moraju da dobiju naredna dva duela, prvi kod kuće, sredinom iduće sedmice, a onda i u majstorici u Podgorici, idućeg vikenda, kako bi imali priliku da u finalu brane trofej. Budućnost je u prvom meču pokazala da je ozbiljan kandidat za finale, iako su Bjelopoljci ušli kao favoriti u ovo polufinale.

Što se večerašnje utakmice tiče, Jedinstvo je bolje otvorilo prvi set, povelo je 5:1 i 7:3, ali je uslijedila serija domaćina za preokret na 8:7. Kada je povela 21:18, činilo se da će Budućnost sigurno do prvog vođstva, ali su gosti poravnali na 22:22. Budućnost nije iskoristila prvu set loptu na 24:23, Jedinstvo nakon toga nije dvije svoje, da bi asom Blaža Milića Podgoričani iskoristili drugu set loptu i stigli do vođstva od 1:0.

Budućnost je na startu drugog seta povela 6:3, ali je serijom 4:0 Jedinstvo preokrenulo na 7:6, potom je povelo i 12:9. Podgoričani su izjednačili na 13:13, i do 21:21 se igralo poen za poen, nakon čega su "plavi" nanizali četiri poena, od čega dva iz kontri (Milutina Pavićevića i na kraju kapitena Bojana Radovića) i stigli do prednosti od 2:0 u setovima.

I treći set je bio neizvjestan od početak, iako su gosti poveli 8:4. Uslijedila je serija Podgoričana od 7:0 za vođstvo od 11:8, ali se opet sve odlučivalo u finišu seta. Na 24:24, Nemanja Dukić je servis greškom donio domaćinu drugu meč loptu (prvu nije iskoristio na 24:23), a onda je korektor Bjelopoljaca Bojan Strugar, bivši igrač Budućnosti, ispucao loptu u aut, pa je zasluženo slavlje Podgoričana moglo da počne...

Podgoričane je do pobjede vodio odlični Milutin Pavićević sa 21 poenom, Srećko Ristić je dodao 10, Nemanja Peruničićdevet, Blažo Milić sedam, Bojan Radović šest, te Aldin Oković tri. U poraženom timu, Bojan Strugar je upisao 15 poena, Nemanja Dukić 12, Kirilo Kločko devet, te Balša Bulatović i Ivan Andonov po dva.

Iako je bio u sastavu, u igru u ekipi Jedinstva nije ulazio Luka Šuljagić.

Prvi meč drugog polufinala između Budve i Volej stara igra se u nedjelju u Budvi, od 18 časova.

Bonus video: