Oni su vlasnici najvećih ugovora u istoriji sporta: U Americi zvijezde, u Evropi "anonimci"

Majk Traut će uskoro i zvanično postati vlasnik najvećeg ugovora u istoriji timskih sportova, kada stavi potpis na papir na kome će pisati brojka od 430 miliona dolara - oko 380 miliona eura za 12 godina
3890 pregleda 0 komentar(a)
Majk Traut, Foto: AP
Majk Traut, Foto: AP
Ažurirano: 19.03.2019. 23:20h

Majk Traut, Brajs Harper, Đankarlo Stenton, Mani Mačado i Nolan Arenado - imena su koja ljubiteljima sporta u Evropi, najvjerovatnije, ne znače apsolutno ništa.

Oni su, međutim, u Americi sportske zvijezde, čak i veće od većine NBA asova, možda i od svih.

Oni igraju bejzbol, a zarađuju nestvarno, imaju ugovore od kojih se dobija vrtoglavica.

Majk Traut će uskoro i zvanično postati vlasnik najvećeg ugovora u istoriji timskih sportova, kada stavi potpis na papir na kome će pisati brojka od 430 miliona dolara - oko 380 miliona eura za 12 godina. Zagarantovanih...

Traut igra bejzbol u Los Anđeles Ejndželsima, ima 27 godina...

Nedavno je 26-godišnji Brajs Harper, igrač Filadelfije Filisa, dobio ugovor vrijedan 330 miliona dolara, Đankarlo Stenton (29, Njujork Jenkis) dobio je samo pet miliona manje.

Mani Mačado (26, San Dijego Padres) ima ugovor na 300 miliona, a Nolan Arenado (27, Kolorado Rokis) na 260 miliona dolara.

Njih petorica, bejzbol asova, su vlasnici pet od sedam najvećih ugovora u istoriji profesionalnog sporta.

To su najveći ugovori ikada potpisani u timskim sportovima.

Još jedan bejzbol igrač, doduše bivši, Aleks Rodriges, jedini je profesionalni sportista koji je od samo dva ugovora koje je potpisao sa Njujork Jenkisima dobio preko 500 miliona dolara. Rodriges (46) sada uživa u sportskoj penziji i ljubavi sa Dženifer Lopes...

Najveći ugovor u istoriji, ipak, ima neprevaziđeni Flojd "Money" Mejveder, koji je 2013. godine potpisao ugovor sa TV kompanijom "Showtime" za 250 miliona eura na samo 30 mjeseci i šest borbi. Mejveder je, u tom periodu, zaradio još 200 miliona dolara od iste kuće na osnovu podjele od zarade po osnovu "pay per view" platforme.

Veći ugovor od bejzbol asova ima trenutno još jedan bokser - Kanelo Alvares, koji je od striming platforme DAZN dobio 365 miliona dolara na pet godina i za 11 mečeva.

Bonus video: