Smatraju da su zbog revanšizma izbačeni iz organizacije EP u Fly fishing-u

"Slutimo da se radi o revanšizmu sadašnjeg predsjednika Sportsko-ribolovne organizacije Crne Gore Omara Bašića, iz razloga što na Izbornoj Skupštini SSROCG nije dobio podršku od delegata SRK Lim Berane", navodi se u saopštenju
1512 pregleda 7 komentar(a)
Milutin Mićović, predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba Lim
Milutin Mićović, predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba Lim

Iz sportsko-ribolovnog kluba "Lim" Berane obratili su se saopštenjem, smatrajući da im je, uprkos ranijem dogovoru, uskraćeno pravo organizacije jednog dijela (sektora) Evropskog prvenstva u Fly fishing.

"Početkom jula 2019. godine održaće se Evropsko prvenstvo u disciplini Fly fishing, čiju organizaciju je dobio Savez sportsko-ribolovnih organizacija Crne Gore od FIPS - MOUCHE . Prema dogovoru ova organizacija je povjerena Sportsko ribolovnim klubovima SRK „Jezero“ Plav, SRK „LIM“ Andrijevica i SRK „LIM“ Berane jer samo takmičenje trebalo da se održi na vodama kojima gazduju ova tri kluba. U sami Organizacioni odbor ovog značajnog događaja za državu Crnu Goru su zbog samog njegovog značaja delegirani i predstavnici Ministarstva sporta i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Takođe u organizacioni odbor su delegirani i predstavnici Lokalnih samouprava na čijim se teritorijama odvija ovo značajno takmičenje: Opštine Berane, Opštine Gusinje, Opštine Andrijevica i Opštine Plav", kaže se na početku saopštenja.

"Delegati organizacije FIPS Mouche su u julu 2018. godine posjetili ove četri opštine sa internacionalnim organizatorom 25. Evropskog prvenstva Montenegro 2019 Orhanom Bašićem kojeg je na to mjesto delegirala Skupština Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore, i tom prilikom su uz prisustvo ostalih članova organizacionog odbora predstavnika klubova i lokalnih samouprava obiđene svi sektori - takmičarske staze na kojima treba da se odrzi ovo prvenstvo a to su:

Sektor 1 - Rijeka Ljuča, opština Gusinje.

Sektor 2 - Plavsko Jezero.

Sektor 3 - Rijeka Lim, opština Plav

Sektor 4 - Rijeka Lim, opština Andrijevica

Sektor 5 - Rijeka Lim, opština Berane

"Ubrzo nakon obilaska delegati organizacije koji su bili u kontroli prihvatili sve planirane Sektore i sa Savezom sportsko-ribolovnih organizacija Crne Gore potpisali ugovor o organizaciji ovog takmičenja. Međutim, neko je odlučio da poslije više od pola godine, a u susret samom takmičenju izmijeni činjenično stanje i izbaci Opštinu Berane iz 5. sektora. Po objavljivanju zvaničnog sajta ovog takmičenja https://25effc.me/, uvidjeli smo da je Sektor 5 u izradi, zbog čega smo uputili zvaničan dopis Savezu sportskih ribolovnih organizacija sa pitanjem zbog čega nema sektora u Beranama i ko je to odlučio i na kojoj sjednici kojeg organa Saveza ili organizacionog odbora".

"Dana 19. februara 2019. smo poslali urgenciju na ovaj dopis ali ovog puta i komletnom Upravnom odboru SSROCG na koji nam nije do današnjeg dana došao nikakav odgovor"

"U razgovoru sa pojedinim članovima UO SSROCG dobili smo obavještenje da je predsjednik Saveza Omar Bašić sazvao elektronsku sjednicu na bazi e-mail prepiske na kojoj je bez ikakvog glasanja odlučeno da se sektor 5 održi u Andrijevici na rijeci Zlorečici. Ovo je jedinstven slučaj da se o ovako bitnim pitanjima odlučuje e-mail prepiskom bez glasanja jer to ne poznaje Zakonska regulativa Sportskih organizacija".

"Slutimo da se radi o revanšizmu sadašnjeg predsjednika SROCG Omara Bašića iz razloga što na Izbornoj Skupštini SSROCG nije dobio podršku od delegata SRK LIM Berane kao ni od komletne reprezentacije Crne Gore u disciplini Fly fishing koja je trebala da predstavlja Crnu Goru na ovom Evropskom prvenstvu. Moramo napomenuti da je Crna Gora i SSROCG organizaciju Evropskog prvenstva dobio u najvećoj mjeri zahvaljujući zalaganjima članova reprezentacije iz SRK“LIM“Berane koji su se zdušno zalagali da se ovo takmičenje održi na rijeci Lim".

"Postavljamo pitanje, s obzirom da su u Organizacionom odboru Evropskog prvenstva uključeni predstavnici Ministarstva Sporta i Ministarstva Poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i predstavnici opština Gusinje, Plav, Andrijevica i Berane:

"Da li je neko iz Saveza SROCG obavijestio članove organizacionog odbora o izbacivanju sektora u Beranama i zbog čega , jer imamo razloga da vjerujemo da to nije učinjeno jer se takva odluka ne može donijeti bez šireg koncenzusa i da se u ovom slučaju radi isključivo o samovolji predsjednika Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore Omara Bašića", kaže se u saopštenju Sportsko ribolovnog kluba “Lim“ Berane, koje je potpisao predsjednik Milutin Mićović.

Bonus video: