Rajčić: Moramo biti skromni i ići korak po korak

Crnogorska reprezentacija igraće u B grupi sa selekcijom domaćina, Rusijom i Slovenijom, koja će biti i prvi rival izabranicama selektora Pera Johansona.
207 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: RSCG
Rukometašice Crne Gore, Foto: RSCG
Ažurirano: 21.11.2018. 11:17h

Crnogorske rukometašice imaju tešku grupu na Evropskom prvenstvu, ali će kao i na svakom prethodnom dati svoj maksimum i pokušati da ostvare dobar plasman, kazala je golman Marina Rajčić.

Šampionat će biti odigran od 29. novembra do 16. decembra u Francuskoj.

Crnogorska reprezentacija igraće u B grupi sa selekcijom domaćina, Rusijom i Slovenijom, koja će biti i prvi rival izabranicama selektora Pera Johansona.

Rajčićeva je kazala da je Crna Gora uvijek igrala dobro na prvenstvima i borila se.

"To se i sada može očekivati. Daćemo sve od sebe i jedva čekamo da počne", kazala je Rajčićeva na brifingu uoči puta na završne pripreme u Švedsku.

Ona je, komentarišući start šampionata i duel sa Slovenijom, kazala da su prve utakmice pune iznenađenja.

"U tim prvim utakmicama su moguća iznenađenja, moramo se dobro pripremiti. Naša grupa je jaka, moramo ići korak po korak. Slovenija je kvalitetna reprezentacija, sa dobrim rukometašicama. Biće teško, ali ne sumnjam u nas", kazala je Rajčićeva.

Ona je, odgovarajući na pitanje koji su ciljevi reprezentacije, kazala da nijedna ekipa ne ide na prvenstvo bez ambicija.

"Mi moramo biti skromni i ići korak po korak. Prvenstvo je kvalitetno i svako može da iznenadi", kazala je Rajčićeva.

Desni bek, Andrea Klikovac kazala je da Crna Gora ima iskusnu ekipu koja dugo igra zajedno i ne treba joj mnogo da se ponovo uigra.

"Kratak period smo u Podgorici, ali iskoristićemo boravak u Švedskoj da se što bolje pripremimo za šampionat. Imamo tešku grupu, ali smo navikli da imamo teške protivnike i da iz tih mečeva izađemo kao pobjednici. Nadam se da ćemo uspješno startovati šampionat početi pobjedom", rekla je Klikovac.

Srednji bek Milena Raičević smatra da će biti dovoljno vremena da se pripreme za ono što ih očekuje na šampionatu.

"Iz utakmice u utakmicu moramo igrati sve bolje, svaki bod je bitan zbog glavne runde. Svaki prvi meč na šampionatu je najbitniji. Kako otvorimo šampionat mislim da ćemo igrati i svaku narednu utakmicu. Prva jeste najbitnija, ali i svaka naredna je bitna. Idemo korak po korak, trenutno samo razmišljamo samo o Sloveniji. Kada se ona završi razmišljaćemo o ostalim", kazala je Raičevićeva.

Ona je naglasila da je dobro što je poslije dužeg vremena najviše igračica iz Budućnosti.

"To je dobro jer smo uigraniji i igračicama koje dolaze iz inostranstva neće biti teško da se priključe. Brzo će se uklopiti u ono što radimo", kazala je Raičevićeva.

Crna Gora sjutra putuje za Švedsku, gdje će se pripremati do starta šampionata.

Planirana su i dva kontrolna meča sa tom selekcijom, u petak i nedjelju.

Bonus video: