"Lavice" u Skoplju: Johanson testira mlađe pred baraž sa Češkom

Crna Gora i Sjeverna Makedonija odigraće u petak i subotu u Skoplju dva prijateljska meča u okviru EHF nedjelje
757 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Savo Prelević
Per Johanson, Foto: Savo Prelević

Selektor ženske rukometne reprezentacije, Per Johanson kazao je da će dueli sa Sjevernom Makedonijom biti prilika da na djelu vidi mlađe igračice i one koje do sada imale manju minutažu.

Crna Gora i Sjeverna Makedonija odigraće u petak i subotu u Skoplju dva prijateljska meča u okviru EHF nedjelje.

Johanson je naglasio da u Skoplju neće moći da računa na povrijeđene Milenu Raičević, Anđelu Bulatović, Majdu Mehmedović i Đurđinu Jauković.

“Treba polako da razmišljamo o duelima sa Češkom, u baražu za Svjetsko prvenstvo. Važno je da prođemo taj baraž, a da nakon toga razmišljamo da budemo među sedam najboljih na šampionatu svijeta. Imamo dosta problema sa povredama i to je razlog zbog čega će mlađe igračice dobiti priliku u duelima sa Sjevernom Makedonijom u Skoplju”, kazao je Johanson na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je to prilika da vidim na djelu igračice koje su do sada imale manju minutažu i to je razlog što je pet dana ranije došao u Crnu Goru.

“Želio sam da vidim što veći krug i što veću bazu igračica na koje možemo da računamo u budućnosti. Treba da razmišljamo u budućnosti, o igračicama koje će se oprobati protiv Sjeverne Makedonije, uz osvrt da su one iznijele teret Mediteranskih igara i da će u budućnosti biti oslonac nacionalnog tima”, kazao je Johanson.

On smatra da crnogorske rukometašice uz kvalitetan stručni rad mogu ostvariti dobre karijere i da imaju sve preduslove da to i ostvare.

“Crna Gora je mala država i važno je voditi računa o svim igračicamma na kojima počiva budućnost crnogorskog rukometa. Ovo je prilika da razgovaram sa svim trenerima koji rade u crnogorskom rukometu i podijelilm im neke korisne savjete. Nije uloga selektora biti samo na najvećoj sceni i na klupi u najvažnijim utakmicama, već u svim centrima gdje se održavaju treninzi najmlađih selekcija”, kazao je Johanson.

On je naglasio da će u baraž duelima sa Češkom nastupiti i Anđela i Katarina Bulatović.

“Katarina će, ukolio odluči da nastavi karijeru, biti u planovima i u budućnosti. Tu su i Jovanka Radičević, Majda Mehmedović, Marina Rajčić, lijepo je što su sve na okupu, iako neke neće putovati za Skoplje”, rekao je Johanson.

Crna Gora krajem maja i početkom juna igra baraž sa Češkom za odlazak na SP, koje se održava u Japanu od 30. novembra do 15. decembra.

Za Skoplje će putovati i juniorska selekcija, koja će kao i seniorska odigrati dva meča sa domaćinom.

Bonus video: