Marković primio prvog čovjeka evropskog rukometa: Crna Gora će biti spremna za EP 2022.

Na sastanku je bilo riječi o Evropskom prvenstvu za rukometašice koje bi trebalo da bude održano 2022. godine u tri države – Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore
2790 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.03.2019. 16:41h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je predsjednika Evropske rukometne federacije (EHF) Mihaela Viderera.

Na sastanku je bilo riječi o Evropskom prvenstvu za rukometašice koje bi trebalo da bude održano 2022. godine u tri države – Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Marković je upoznao gosta sa strateškim politikama Vlade među kojima je jedna od najznačajnijih dalji razvoj sporta uz afirmaciju vrhunskih sportista i njihovih rezultata kao i unapređenje sportske infrastrukture širom zemlje.

Zaključeno je da je Crna Gora u sklopu dalje podrške vrhunskom sportu i promociji države preduzela adekvatne korake na organizaciji ovog takmičenja uz dragocjenu podršku Evropske rukometne federacije.

U tom kontekstu bilo je riječi i o potrebi da u Glavnom gradu bude izgrađena multifunkcionalna sala za sportove.

Zaključeno je da bi novi objekat predstavljao važnu kariku u daljem afirmisanju sporta, ali i važan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi Crne Gore i Glavnog grada, o čemu će odluka biti donijeta na osnovu adekvatnih analiza Ministarstva sporta i mladih i drugih nadležnih organa.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović, potpredsjednik Evropske rukometne federacije Predrag Bošković i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, koji se ranije danas sreo sa Vidererom.

''To je prvi put da su tri zemlje domaćini šampionata i sada smo u fazi definisanja detalja organizacije tog događaja. Od velikog značaja su dvorane u kojima će se igrati utakmice svih faza takmičenja i to je jedan od razloga zbog kojeg ćemo sa najvišim zvaničnicima u Crnoj Gori razgovarati o mogućnosti izgradnje nove dvorane većeg kapaciteta. To bi bio projekat koji je u interesu crnogorskog rukometa, ne samo za nacionalne timove, nego i za Budućnost i njene šampionske ambicije'', kazao je Viderer nakon sastanka sa Kapisodom.

Uz podršku Vlade Crne Gore i resornog ministarstva, kao i Glavnog grada, Rukometni savez Crne Gore će pokušati da obezbijedi sredstva za izgradnju kapitalnog projekta kao što je nova dvorana, čime bi se ispunili potrebni standardi za organizaciju utakmica glavne runde Evropskog prvenstva.

''Posjeta predsjednika EHF-a je prilika da zajednički nastupimo u razgovorima sa predsjednikom Vlade, kako bi razmotrili mogućnost izgradnje nove dvorane koja bi značila veću mogućnost dobijanja i organizacije glavne runde, jer trenutno imamo kapacitet samo za domaćinstvo jedne grupe preliminarne faze. Organizacija Evropskog prvenstva 2022. je svakako centralna tema razgovora, ali je ovo prilika i da razmijenimo mišljenja i o drugim pitanjima koja su značajna za našu federaciju'', kazao je Kapisoda.

Bonus video: