Jadran spreman za iskorak ka finalu

Crnogorski šampion večeras u Budimpešti (18.30) protiv OSC-a igra revanš polufinala Evrokupa
365 pregleda 0 komentar(a)
Novljani vjeruju da nisu bez šansi u Mađarskoj: Filip Gardašević, Foto: Savo Prelević
Novljani vjeruju da nisu bez šansi u Mađarskoj: Filip Gardašević, Foto: Savo Prelević

Jadran Carine je na korak od finala Evrokupa, ali dugačak je put do borbe za trofej - ako želi da dođe u situaciju da se bori za trofej mora da odbrani minimalnu pobjedu iz Igala protiv mađarskog OSC-a.

Novljani su prije više od mjesec na svom bazenu slavili 11:10 u utakmici u kojoj OSC nije ostavio poseban utisak, ali da je i dalje favorit kao što je bio pred prvi susret - to niko ne može da spori.

- Znamo kako treba da igramo sa njima. Ta prva utakmica je pokazala dosta toga, upoznali smo protivnika i vjerujem da imamo kvalitet za plasman u finale - rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Crnogorski šampion je loše otvorio prvi meč, gubio je 3:0, a onda je odličnom igrom u nastavku tri puta imao po dva gola prednosti. Čak je imao i šansu da ode na plus tri..., onda je u finišu kažnjen kada je Ferenc Salamon 25 sekundi prije kraja postavio konačnih 11:10.

- Igrači su nakon novogodišnjih praznika ušli na izuzetan način u rad, sa posebnom željom da se dokažu baš u dvomeču sa OSC-om. S te strane sam prezadovoljan, a koliko su želje pokazali do sada sumnjam da je neće ponoviti i tokom same utakmice u Budimpešti - istakao je Gojković.

OSC, čiju kapicu nose naši Draško Brguljan i Aleksa Ukropina, svakako je u prednosti i zbog kvaliteta i domaćeg bazena.

- Nismo bez šansi, ali greške moramo da svedemo na minimum. Ako otvorimo meč kako treba, mislim da finale nije daleko - dodao je Gojković.

Jadran je blizu finala Evrokupa bio i prije dvije godine. I tada je u polufinalu bolji bio mađarski tim - Ferencvaroš, koji je kasnije i osvojio trofej pobjedom nad rumunskom Oradeom.

U drugom polufinalnom okršaju Marsej, za koji igraju crnogorski reprezentativci Miloš Šćepanović i Bogdan Đurđić, gostuje Ortiđi u Italiji i ima dobru prednost pred revanš, jer je na svom bazenu 23. januara trijumfovao rezultatom 7:4

Bonus video: