Povratak Ukropine: Gojković odmara najiskusnije u duelu sa Francuskom

"Ajkule" su ranije obezbijedile plasman na F8 sa druge pozicije u grupi
966 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Foto: Filip Roganović
Aleksa Ukropina, Foto: Filip Roganović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigraće 12. marta sa Francuskom u Nikšiću meč posljednjeg šestog kola grupe B kvalifikacija za Svjetsku ligu.

"Ajkule" su ranije obezbijedile plasman na F8 sa druge pozicije u grupi (kao prvoplasirana ide Italija zbog boljeg međusobnog skora), pa je duel sa Francuzima prilika da selektor Vladimir Gojković odmori neke od glavnih igrača. Na spisku su: Dejan Lazović, Stefan Vidović, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Dimitrije Kriještorac, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić. "Spisak je bez nekoliko najiskusnijih igrača koji su godinama u selekciji. Obezbijedili smo plasman na završni turnir i zna se da sa druge pozicije idemo na Mađarsku u četvrtfinale. Ova utakmica nema veliki rezultatski značaj, ali za našu reprezentaciju svaka utakmica je izazov. Tu je jedan dio igrača koji je već duže vrijeme standardan, biće mlađih, biće igrača koji manje igraju. Imaće priliku da se pokažu, nadam se pred punim tribinama u Nikšiću. Očekujem podršku da odigramo jedan pravi meč i na kraju slavimo", rekao je Gojković.

U selekciju se vraća Aleksa Ukropina, nakon duže pauze zbog povrede.

"Posljednjih 30-ak dana igrao je za svoj klub, a utakmici protiv Jadrana je izgledao dosta korektno, tako da se nadamo da će se brzo vratiti na nivo na koji je bio", kazao je Gojković. Utakmica se igra od 18 sati, ulaz je slobodan. Reprezentacija će prvi trening imati u ponedjeljak u 11 sati na bazenu SC "Nikšić" u Nikšiću. Nakon meča, u srijedu, četvrtak i petak naša selekcija odradiće zajedničke pripreme sa selekcijom Francuske u Podgorici na bazenu SC "Morača". "Nećemo raditi pripreme u ovom sastavu sa Francuzima, nego u dosta podmalđenom. Odradićemo četiri treninga u Podgorici nakon utakmice, i to je prilika da provjerimo mlade igrače koje dolaze, što sada, što poslije ovog ciklusa", zaključio je selektor Crne Gore.

Bonus video: