Administrativni odbor predlaže pet kandidata za članove Komisije za vrednovanje

Odbor je na današnjoj sjednici konstatovao da su po Javnom pozivu za izbor sedam članova Komisije prijave sa dokumentacijom blagovremeno dostavili Purić, Vuković, Zvicer, Velić, Pepić, Šukrija i Mirsad Cikotić, Mirjana Kuveljić, Miodrag Mijušković, Sanja Rašović, Ksenija Rakočević
237 pregleda 1 komentar(a)
Administrativni odbor, Foto: Skupština Crne Gore
Administrativni odbor, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 08.11.2018. 16:52h

Administrativni odbor predložiće Skupštini da za članove Komisije za vrednovanje izabere Mirjanu Purić, Marinu Vuković, Borisa Zvicera, Nazifa Velića i Adisa Pepića.

Odbor je na današnjoj sjednici konstatovao da su po Javnom pozivu za izbor sedam članova Komisije prijave sa dokumentacijom blagovremeno dostavili Purić, Vuković, Zvicer, Velić, Pepić, Šukrija i Mirsad Cikotić, Mirjana Kuveljić, Miodrag Mijušković, Sanja Rašović, Ksenija Rakočević.

Prijave su dostavili i Boris Ristović, Alma Karađuzović, Irvin Masličić, Ana Zeković, Tahir Gjonbalaj, Mehmet Gjonbalaj i Shaban Prelvukaj.

„Nakon što je utvrdio listu kandidata sa urednom i potpunom dokumentacijom bez ograničenja za njihov izbor, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da za pet članova Komisije za vrednovanje izabere Purić, Vuković, Zvicera, Velića i Pepića“, navodi se u saopštenju.

Odbor će raspisati Ponovni javni poziv za izbor dva člana Komisije.

Administrativni odbor zauzeo je stav da u svim slučajevima u kojima javni funkcioner naknadno dostavi Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) izvještaj o prihodima i imovini, obavijesti Agenciju da će navedenu činjenicu uzeti u obzir prilikom reizbora javnog funkcionera.

Kako se navodi, zauzeo je i stav da se kao adekvatna cijeni mjera opomene ili druga disciplinska mjera koju može izreći organ vlasti u kome funkcioner vrši javnu funkciju.

Saopšteno je da je Odbor odlučio da za Gorana Sekulovića zatraži od Agencije informaciju da li je imenovani naknadno dostavio Izvještaj o imovini i prihodima.

Odbor je odlučio I da uputi dopis Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista u Tuzima i Albanskoj alternativi da u najkraćem roku dostave nove predloge kandidata za predsjednika i sekretara Opštinske izborne komisije Tuzi.

Bonus video: