Paketi sa mobilnim telefonima opet lete preko zatvorske žice

“U paketu su bila četiri mobilna telefona i punjači”, kazao je sagovornik "Vijesti"
5337 pregleda 2 komentar(a)
Paketi ponovo lete preko ograde (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Paketi ponovo lete preko ograde (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Paket mobilnih telefona ponovo je prebačen preko žičane ograde paviljona F, ali nije dospio u ruke osuđenika. Dvojica muškaraca koji su prebacili paket pobjegli su i policija traga za njim.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, sumnjive goste primijetili su stražari spuškog zatvora.

“Službenici obezbjeđenja primijetili su dva muškarca kako preko privatnih imanja pored Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, prilaze ogradi paviljona F i uputili se ka njima. Njih dvojica uspjeli su preko žice da prebace paket i udalje se. Službenici ZIKS-a nemaju ingerencije da reaguju izvan ZIKS-a, zbog čega ih nisu ni mogli uhvatiti”, kazao je izvor iz spuškog zatvora.

Dodao je da su o prebacivanju paketa obavijestili Upravu policije, koja će pokušati da otkrije ko su “dostavljači” telefona.

“U paketu su bila četiri mobilna telefona i punjači”, kazao je sagovornik lista.

Istog dana, par sati ranije, na prijavnici spuškog zatvora službenici obezbjeđenja spriječili su H.A. da svom bratu V.A. ubaci dva mobilna telefona.

“Osujećen je pokušaj unošenja mobilnih telefona tokom posjete. Brat osuđenika V.A. pokušao je da unese dva mobilna koja su bila sakrivena u patikama. I o tom događaju obaviještena je policija”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

On je pojasnio da će osuđeni za teško ubistvo, kom su telefoni bili namjenjeni, disciplinski odgovarati.

Policija i tužilaštvo, koji bi trebalo da otkriju ko i kome prebacuje telefone preko ograde zatvora, još nijedu rasvijetlili ko su dvojica muškaraca koji su u spuški zatvor provalili 11. novembra 2018. godine. Provalnici su tog dana oko 19.30 sati probili dvije zaštitne ograde zatvora u Spužu, odšetali do paviljona F i odatle preko treće žice prebacili paket.

“U saradnji sa policijom prikupljena su određena obavještenja i podaci, osnovom čega je pred nadležnim Osnovnim sudom u Danilovgradu podnijet zahtjev za pretres prostorija F paviljona u ZIKS-u, a sve u cilju utvrđivanja svih okolnosti od značaja za krivični postupak”, odgovorila je “Vijestima” nedavno portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

O problemu “dostavljanja” telefona osuđenicima iz komšiluka nedavno je za “Vijesti” govorio i direktor ZIKS-a Milan Tomić.

Tada je kazao da su službenici ZIKS-a tokom 2018. godine pronašli preko stotinu mobilnih telefona koji su na taj način prebačeni u kompleks Zavoda, a da je ukupno pronađen i oduzet 471 mobilni telefon.

“Bitno je istaći da je jednim dijelom navedena problematima uslovljena i objektivnim razlozima koje se ogledaju u činjenici da se kompleks Zavoda koji je smješten u Spužu graniči sa privatnim imanjima, koja nijesu i ne mogu biti pod kontrolom službenika obezbjeđenja Zavoda”, rekao je on ranije.

Bonus video: