Zatvorenik Žarko Dakić preminuo u ZIKS-u

Dakić je 8. juna 2012. osuđen u Višem sudu u Podgorici na 14 godina zatvora zbog ubistva sina Nikole 3. jula 2011. godine
22489 pregleda 1 komentar(a)
ZIKS, Foto: Filip Roganović
ZIKS, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.03.2019. 11:15h

Zatvorenik Žarko Dakić preminuo je u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

Dakić je 8. juna 2012. osuđen u Višem sudu u Podgorici na 14 godina zatvora zbog ubistva sina Nikole 3. jula 2011. godine.

U obrazloženju presude, sudija Branka Bošković kazala je tada da nije prihvatila stav zastupnika optužnice da je Dakić ubio sina na podmukao način i sa umišljajem, već da se radi o krivičnom djelu ubistvo, a ne, kako je to navedeno u optužnici, teško ubistvo.

Dakić je u decembru 2018. godine zadobio teške povrede u ZIKS-u kada je nakon svađe i tuče na njega improvizovanim bodežom nasrnuo i više puta ga u predjelu grudi i stomaka ubo osuđenik Željko Ivanović.

"Zatvorenik Ž. D. (70) koji se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u organizacionoj jedinici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija-Kazneno-popravni dom Podgorica, preminuo je dana 18.03.2019. godine. Po registrovanju pogoršanja zdravstvenog stanja kod zatvorenika Ž. D. koji je liječenje od teških hroničnih bolesti započeo i prije prijema na izdržavanje kazne zatvora, imenovanom je ukazana ljekarska pomoći od strane medicinskog osoblja iz Sektora za zdravstvenu zaštitu, nakon čega je odveden u Klinički centar Crne Gore. Od strane ljekara iz Kliničkog centra Crne Gore konstatovano je da je kod imenovanog zatvorenika nastupila smrt. Po dobijanju saznanja o nastupanju smrti kod zatvorenika Ž. D., bez odlaganja su o tome obaviještene nadležne institucije i porodica preminulog shodno zakonskoj obavezi", saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću ZIKS-a.

Bonus video: