Barski spasioci spasili povrijeđenu osobu u Sutomoru

360 pregleda 1 komentar(a)
Sutomore, plaža, Foto: Shutterstock
Sutomore, plaža, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.08.2018. 18:27h

Barski spasioci danas su spasili povrijeđenu osobu u blizini plaže Štrbina u Sutomoru.

Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti (UPS) je u 15.15 časova primio informaciju od Službe zaštite i spašavanja Bar i Centra bezbjednosti (CB) Bar da je potrebna asistencija u evakuaciji povrijeđene osobe u blizini plaže Štrbina.

Angažovan je spasilac Nikola Bošković, koji je angažovan na Sutomorskoj plaži da hitno isplovi i pruži asistenciju kolegama iz Službe zaštite i spašavanja koji su kopnenim putem tragali za povrijeđenom osobom.

Nakon pretrage povrijeđena osoba je locirana i prebačena na gliser Marka Dabovića i prebačena na zapadni dio Sutomorske plaže, gdje je čekalo vozilo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koje je pružilo prvu pomoć i transportovala povrijeđenu osobu u zdravstvenu ustanovu u Baru.

"Sama akcija traganja i spašavanja je trajala 46 minuta, što pokazuje spremnost spasilačkih ekipa koje su pokazale visoku profesionalnost i koordinaciju službi sa kopna i mora. O svemu je blagovremeno informisan i OKC. Ovo je primjer dobre saradnje drzavnih organa (UPS, policije, SZS, ZHMP ) zbrog i pravilnog prenošenja informacija i javljanja", kazao je Safet Kočan, direktor UPS.

Bonus video: