Beranac hitno mora na transplataciju bubrega: Za operaciju potrebno 50.000 eura

3362 pregleda 5 komentar(a)
Apel za pomoć
Apel za pomoć
Ažurirano: 15.02.2019. 18:22h

Grupa građana Berana obratila se crnogorskoj javnosti za prikupljanje humanitarne pomoći za mladića iz ovog grada Brana Kikovića, kome je hitno potrebna transplatacija bubrega.

“Brano Kiković ima 28 godina i boluje od bolesti bubrega. Potrebna mu je hitna transplatacija, koja bi se morala obaviti u Turskoj. Bolest je genetske prirode, te je nazalost i njegova majka preminula od iste bolesti u 50. godini zivota, a doktori nisu predvidjeli toliko Branu jer je njegova bolest eskalirala”, piše u pismu koje je ispred grupe građana potpisala Kristina Vasiljević.

Ona je objasnila da njihov drug tri puta sedmično ide na dijalizu bubrega u beransku Opštu bolnicu, iz sela Rovca koje je od grada udaljeno deset kilometara.

“To je privremeno rjesenje koje, nazalost, služi da bi se samo održao u životu do operacije koja mora biti uskoro. Za takav hirurski poduhvat potrebno je pedeset hiljada eura. Mi smo se organizovali i priredili humanitarni koncert, odnosno potrudili se da rasirimo ovu vijest, ali ne ide najbolje. Do sada smo skupili svega dvanaest hiljada eura pomoći, što nije dovoljno”, kazala je Vasiljević.

Grupa građana iz Berana uputila je zbog toga apel medijima da im pomognu, kao i poziv svim ljudima dobre volje da uplate donaciju na žito račun Brana Kikovića 535-1500200026230-24, koji je otvoren u Prvoj banci.

“Pomozite našem prijatelju koji želi da živi. Zahvalni drugovi Brana Kikovića” – stoji na kraju poziva koji je crnogorskoj javnosti uputila grupa građana iz Berana.

Bonus video: