Berane: Tri učenika zlostavljala učenicu?

Šta se tačno dešavalo i koliko dugo u ovoj beranskoj osnovnoj školi i da li je između ostalog bilo i seksualnog zlostavljanja, kao što se spekuliše u javnosti, biće poznato danas nakon saslušanja dječaka u VDT Bijelo Polje
35536 pregleda 26 komentar(a)
OŠ Radomir Mitrović, Foto: Tufik Softić
OŠ Radomir Mitrović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 14.03.2019. 12:56h

U Višem držvnom tužilaštvu u Bijelom Polju u toku je saslušanje tri učenika devetog razreda Osnovne škole Radomir Mitrović iz Berana, pod sumnjom da su izvršili više krivičnih djela na račun jedne učenice šestog razreda iste škole.

Izvor iz beranske policije Vijestima je rekao da su prehodnih dana u cilju rasvjetljavanja dešavanja u ovoj školi privodili više lica.

„Danas smo po nalogu VDT priveli tri dječaka kojima je za sada na teret stavljeno nekoliko krivičnih djela, među kojima je i zlostavljanje“ – rekao je taj sagovornik.

Vijesti su se juče obratile sa pitanje Osnovnom državnom tužiocu u Beranama, koji je odgovorio da je predmet proslijeđen višem državnom tužilaštvu.

„Povodom prijave u vezi sa zlostavljanjem djevojčice iz OŠ Radomir Mitrović u Beranama obavještavamo Vas da je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama odmah po saznanju za predmetni događaj naložilo Upravi policije CB Berane preduzimanje mjera i radnji u cilju obezbjeđenja dokaza i identifikacije učinilaca krivičnog djela. Nakon prikupljenih obavještenja predmet je proslijeđen na dalje piostupanje i nadležnost Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju“, navodi se o udgovoru PR službe ODT Berane.

Državna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Ljubinka Maždgalj saslušala je danas dvojicu maloljetnika ispod 14 i tri od 14 do 16 godina dok će oštećena djevojčica biti saslušana sjutra.

“Tužilaštvo se još nije opredijelilo oko kvalifikacije krivičnog djela, ali se sigurno radi o nekom krivičnih djela protiv polne slobode ”, saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju. Krivični postupak će biti vođen protiv tri mlađa maloljetnika.

Prema nekim informacijama dječaci devetog razreda su tri godine mlađu djevojčicu iz iste škole pimoravali da im donosi novac i druge dragocjenosti i time je ucjenjivali i izvodili na obilžnje izletište.

Djevojčica je, potvrđeno je Vijestima iz beranske policije, u prisustvu roditelja i psihologa pregledana kod ljekara, nakon čega je otvorena istraga i pokrenut postupak najprije u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, a danas u Višem državnom tužilaštvu.

Čitav slučaj kulminirao je prošlog ponedjeljka, kada je, kako se sada saznaje, umalo došlo do obračuna roditelja djece.

Iz OŠ Radomir Mitrović se još uvijek nijesu oglašavali povodom ovog slučaj ni direktor niti školski pedagog, odnosno psiholog, dok ogorčeni roditelji traže njihove hitne ostavke ili smjenu.

Bonus video: