Budva: Za rekonstrukciju krova SMŠ "Danilo Kiš" 180.000 eura, rekonstruisaće se i enterijer

Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, početak radova očekuje se u toku aprila, a rok za njihovo izvođenje je 60 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao
356 pregleda 0 komentar(a)
SMŠ "Danilo Kiš" u Budvi, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
SMŠ "Danilo Kiš" u Budvi, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović

Ministarstvo prosvjete objavilo je tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji krova SMŠ "Danilo Kiš" u Budvi, vrijednosti 150.000 eura.

Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, početak radova očekuje se u toku aprila, a rok za njihovo izvođenje je 60 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić, rekao je da ukupna površina krova Škole iznosi 2.600 m², od čega je dio od oko 500 m², koji je bio najoštećeniji, u završnoj fazi rekonstrukcije, a vrijednost ovih radova iznosila je 30.000 eura.

"Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije krova, površine preko 2.000 m², za čije izvođenje je jučeraspisan tender, obuhvatiće hidroizolaciju krova, biće urađena i termoizolaciju krovnih površina, što će značajno uticati na komfor i boravak učenika i zaposlenih u objektu. Krov će u cjelosti biti rekonstruisan, a radovima će takođe biti obuhvaćeni svi horizontalni i vertikalni oluci, kao i limarski radovi koje je neophodno izvesti kako bi na kvalitetan način bio riješen prioritetan infrastrukturni problem ovog školskog objekta", objasnio je Grujić.

On je najavio da će Ministarstvo prosvjete finansirati i projekat rekonstrukcije enterijera škole, uključujući i zamjenu elektro i drugih instalacija, a izrada ovogprojekta je u toku.

"Ministarstvo prosvjete u potpunosti je posvećeno obnovi školske infrastrukture, a SMŠ "Danilo Kiš", našla se među prioritetima za ovu godinu, te su značajna sredstva opredijeljena upravo za ovu školu, kako bi učenici i nastavnici školsku 2019/2020. godinu dočekali u daleko boljem ambijentu", poručio je Grujić.

Bonus video: