Demokrate podnijele prijavu zbog sječe stabala na Žabljaku

Šljivančanin je kao dokaze uz krivičnu prijavu poslao i fotografije
921 pregleda 4 komentar(a)
Posječeno drvo na Žabljaku, Foto: Demokrate
Posječeno drvo na Žabljaku, Foto: Demokrate

Predsjednik žabljačkog odbora Demokrata, Darko Šljivančanin podnio je Vrhovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog toga što su prije dva dana u neposrednoj blizini Crnog jezera izvršili obaranje stabala, saopšteno je iz ove partije.

"Obavještavamo vas da je Darko Šljivančanin, u ime Demokrata Žabljak, a kao predsjednik tamošnjeg Opštinskog odbora, danas podnio Vrhovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog toga što su dana 18.03.2019. godine, u Nacionalnom parku ,,Durmitor“, u neposrednoj blizini Crnog jezera, protivno propisima izvršili obaranje više evidentno zdravih stabala, čime su počinili krivično djelo - pustošenje šuma iz člana 323 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore. O ovom skandaloznom događaju, koji je naišao na negodovanje ukupne javnosti, a naročito građanki i građana Žabljaka, juče smo na Press konferenciji obavijestili javnost", saopštile su Demokrate.

Demokrate očekuju od nadležnog tužilaštva da što je prije moguće u skladu sa Zakonom postupi po podnesenoj krivičnoj prijavi, kako bi se, u postupku koji slijedi, pronašli i kaznili počinioci ovog krivičnog djela.

Šljivančanin je kao dokaze uz krivičnu prijavu poslao i fotografije.

Galerija

Bonus video: