Dobio otkaz jer je od šefa tražio junsku platu

Dvojica sezonaca se žale na nekorektan odnos poslodavaca u “Bisernoj obali” u Čanju
160 pregleda 21 komentar(a)
Miško Marojević, Dalibor Dosković, Foto: Radomir Petrić
Miško Marojević, Dalibor Dosković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 12.07.2012. 16:25h

Miško Marojević iz Nikšića i Dalibor Dosković iz Prijepolja požalili su se „Vijestima" na, kako su kazali, izuzetno nekorektan odnos svojih sezonskih poslodavaca, menadžmenta „Biserne obale“ u Čanju.

Obojica su u nedjelju dobili otkaz, Marojević zato što je, kaže, protestovao da mu se isplati junska zarada, a Dosković zato što je odbio da radi prekovremene sate.

"Ostali smo u smještaju, ali, zabranili su nam da se hranimo sa ostalim radnicima i traže da napustimo smještaj, ali, mi bez novca nemamo gdje"

Ističući da su se i on i drugi sezonci bunili što su bili smješteni u neuslovnim prostorijama „koje stvarno nijesu primjerene boravku ljudi“, Marojević je naveo da je upravnika restorana „Biserna obala“ gdje je radio, pitao za junsku platu jer su mu pare trebale da pošalje majci u Nikšić, na što ga je upravnik poslao kod generalnog direktora, „da od njega zatražim platu“.

"Direktor gospodin Čedo Popadić mi je kazao „Kad dobiju ostali, dobićeš i ti“, a znamo mi sezonci da neki od nas ipak dobijaju redovno plate, dok su neki, koji su radili prošlog ljeta, platu od prošlog septembra dobili tek prije desetak dana", navodi Marojević.

On nastavlja da je u nedjelju došao da radi po rasporedu u drugoj smjeni u restoranu, te da je tada kazao upravniku da ne želi da radi dok ne bude isplaćen.

Direktor „Biserne obale“ Čedo Popadić kazao da sa ovom situacijom nije upoznat jer je prethodni dan bio na službenom putu

Ispraćeni bez para

Direktor „Biserne obale“ Čedo Popadić kazao je „Vijestima“ u telefonskom razgovoru da sa ovom situacijom nije upoznat jer je prethodni dan bio na službenom putu, zatraživši da se sretne sa dvojicom mladića, „ da vidimo šta može da se uradi“.

"Na tom sastanku u utorak, ničeg drugog nije bilo sem što nam je direktor rekao da dođemo u srijedu ujutro da bi bili isplaćeni. Tako smo i uradili, rekli su nam da se razdužimo kako bismo dobili novac što smo napravili, predali robu i ključ, a onda je direktor odjednom nestao. Novac nijesmo dobili, a njegovi saradnici su rekli da ništa ne znaju. I šta sad, bez pare smo na ulici-rekao je juče prijepodne Marojević „Vijestima“.

Bonus video: