Dom zdravlja Podgorica obezbijedio novac za 14 novih vozila

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović, ocijenio je da je događaj pokazao da racionalnim korišćenjem finansijskih sredstava može da se dođe do toga da se uštedom i preusmjeravanjem nabave nova vozila
425 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica vozila, Foto: PR Centar
Dom zdravlja Podgorica vozila, Foto: PR Centar

Dom zdravlja Podgorica obezbijedio je novac i kupio tri sanitetska i 11 patronažnih vozila.

Kao je saopšteno to će doprinijeti povećanju kvaliteta zdravstvene zaštite u Glavnom gradu.

Danas su svečano uručeni ključevi 14 vozila, čija je vrijednost 200.000 eura, zaposlenima u Jedinici sanitetski prevoz Doma zdravlja Podgorica.

Direktor Doma zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić, kazao je da je pušteno u rad 14 novih vozila, koje je ta zdravstvena institucija uz podršku Fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravlja "racionalnim korišćenjem budžetskih sredstava i sopstvenim sredstvima uspjela da obezbijedi".

"Tri su sanitetska vozila i 11 vozila koja će se koristiti u patronaži, laboratoriji, dijeljenju terapije. Time želimo da povećamo dostupnost na svim nivoima i u svim dijelovima, kako u samom gradu, prigradskim dijelovima, tako i na seoskom područuju“, rekao je Kavarić.

Dom zdravlja Podgorica, kako je istakao, snažno pravi iskorak ka obučavanju, zapošljavanju specijalizovanog, kvalitetnog kadra ali i, kako je dodao, upodobljava opremu, sredstava, vozila i renovira i gradi nove objekte.

"Dom zdravlja će se, zajedno sa nadležnima i sa Glavnim gradom, potruditi da u sljedećem periodu upodobi i objekte u prigradskim naseljima, a nova kola, koja su obavila testni period, građani su već prepoznali. Tako da je ovo snažan doprinos povećanju kvaliteta zdravstvene zaštite, u čemu ćemo se truditi i u budućnosti“, najavio je Kavarić.

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović, ocijenio je da je događaj pokazao da racionalnim korišćenjem finansijskih sredstava može da se dođe do toga da se uštedom i preusmjeravanjem nabave nova vozila.

"Novih 14 vozila će svakako doprinijeti povećanju kvaliteta i boljoj dostupnosti zdravstvene zaštite za sve građane Podgorice“, rekao je Hrapović.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Sead Čirgić, kazao je da nabavka sanitetskih i patronažnih automobila za potrebe Doma zdravlja Podgorica predstavlja rezultat aktivnosti na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite građana, menadžmenta Doma zdravlja i dobre međuinstitucionalne saradnje.

"Značajno je da se kaže da je menadžment Doma zdravlja Podgorica upotrijebio dobar dio sopstvenih sredstava, koja su nezavisna od prihoda koje ostvaruju od Fonda za zdravstveno osiguranje, što nas je posebno obradovalo. Fond za zdravstveno osiguranje je pružio punu podršku kod te nabavke i iz budžeta je izdvojio 90 hiljada eura“, rekao je Čirgić.

On smatra da će menadžment Doma zdravlja Podgorica i ubuduće voditi računa o potrebama građana „u čemu će im Fond za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja pružati punu podršku“.

Sekretar za socijalno staranje u Glavnom gradu, Ivan Terzić, rekao je da očekuje da će vozila doprinijeti boljoj zdravstvenoj zaštiti Podgorice, a Glavni grad će, kako je kazao, kao i do sada u saradnji sa Domom zdravlja preduzimati sve aktivnosti za izgradnju novih domova zdravlja.

"Nadamo se da će u budućnosti zdravstvena zaštita građana Podgorice biti još bolja“, kazao je Terzić.

Bonus video: