Herceg Novi: Kazne za neadekvatno odlaganje otpada

Na Škveru i kod pijace u Starom gradu postavljeni su podzemni kontejneri – uredno i praktično rješenje koje je praksa u svim razvijenim gradovima
126 pregleda 1 komentar(a)
otpad, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
otpad, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.07.2016. 14:43h

Iz lokalne uprave uputili su apel vlasnikcima turističkih i ugostiteljskih objekata da se pridržavaju Odluke o održavanju čistoće, i da otpad i raspakovane ambalaže odlažu u predviđenim terminima i na predviđeni način.

„Pozivamo vlasnike turističkih i ugostiteljskih objekata da maksimalno iskoriste rad preduzeća “Čistoća”, i da se više ne dešava da se ogromne količine ambalaža i kartonskih kutija odlažu neposredno nakon prolaska vozila“, saopštili su iz Opštine..

Naveli su i da će Služba komunalne policije rigoroznije kontrolisati na koji način ugostiteljski i turistički objekti odlažu svoj otpad. Podsjećamo da su propisane kazne za pravna lica od 150 do 1.500 eura, za odgovorno lice u pravnom licu u visini do 1000 eura, a za preduzetnike do 3000 eura.

„Nabavkom novih vozila, angažovanjem ljudstva, obezbjeđivanjem hermetički zatvorenog spremišta u vozilu za odvoz, instaliranjem podzemnih kontejnera i postavljanjem paravana, kao i ostalim, redovnim aktivnostima preduzeća “Čistoća” hercegnovska lokalna uprava je pokazala da je ozbiljna u namjeri da podigne nivo čistoće u našem gradu”, kazao je ranije sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić .

Borivoje Bonić direktor preduzeća Čistoća naveo je da to poreduzeće ima specijalnu čistilicu za Šetalište Pet Danica, Obalu Nikole Kovačevića i uske ulice, sa su nabavili nova vozila za odvođenje otpada i remontovali postojeća. Pokrenuli su i dva pilot projekta. Na Škveru i kod pijace u Starom gradu postavljeni su podzemni kontejneri – uredno i praktično rješenje koje je praksa u svim razvijenim gradovima. Postavljeni su paravani na nadzemnim kontejnerima na nekoliko lokacija, i nabavljeni novi kontejneri i kante za odlaganje otpada.

Angažovana je i dodatna radna snaga, jer su količine otpada trostruko veće u odnosu na ostatak godine.

Bonus video: