Hrapović zahvalio turskom ambasadoru na brojnim donacijama i unapređenju zdravstva

Galip je kazao da se Turska sa posebnim senzibilitetom odnosi prema razvojnim projektima u oblasti zdravlja, te da i u budućnosti Crna Gora može računati na njihovu punu i prijateljsku podršku
0 komentar(a)
Hrapović i Galip, Foto: Ministarstvo zdravlja
Hrapović i Galip, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Kenan Hrapović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa. Tokom susreta je, navode iz Ministarstva zdravlja, iznijeto obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti zdravstva i najavljena mogućnost novih projekata.

Hrapović je zahvalio turskom ambasadoru na snažnom doprinosu unapređenju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori kroz brojne donacije od kojih je najvrednija rekonstrukcija Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, za koju je Agencija TIKA izdvojila 700 000 eura.

„Posljednja donacija TIKE od dvanaest EKG aparata, vrijednih skoro 18 000 eura, omogućili su našem medicinskom osoblju bolje uslove za rad, a istovremeno i bržu dijagnostiku za građane čije zdravlje nam je na prvom mjestu“, kazao je Hrapović.

Potpisivanje Sporazuma između Vlada Crne Gore i RepublikeTurske o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka iz 2014.godine rezultiralo je, između ostalog, i edukacijom crnogorskih ljekara na prestižnim klinikama u Turskoj.

Planirano je da sličan sistem edukacije u Turskoj pohađa još 120 crnogorskih ljekara.

Galip je kazao da se Turska sa posebnim senzibilitetom odnosi prema razvojnim projektima u oblasti zdravlja, te da i u budućnosti Crna Gora može računati na njihovu punu i prijateljsku podršku.

Hrapović i Galip izrazili su zadovoljstvo u pogledu zajedničkih ideja i ciljeva u oblasti zdravlja koje su snažan podstrek za nastavak saradnje dvije zemlje.

Bonus video: