Inspekcija se džabe žalila: Pićurić opet direktor škole

Iz Centra za građansko obrazovanje poručuju da ponovni izbor Pićurića za direktora daje usmjerenje o tome kakvi se kadrovi cijene u Ministarstvu, a predstavlja i dodatno poniženje za Prosvjetnu inspekciju čiji se rad poništava
2847 pregleda 7 komentar(a)
Pićurić, Foto: Boris Pejović
Pićurić, Foto: Boris Pejović

I pored činjenice da je Prosvjetna inspekcija u proteklih nekoliko godina dva puta tražila njegovo razrješenje, ali i da je izgubio više sudskih sporova protiv zaposlenih, Veselin Pićurić ponovo je izabran za direktora podgoričke Elektrotehničke škole.

Njegovo imenovanje je 7. februara potpisao ministar prosvjete Damir Šehović.

Iz prosvjetnog resora su u više navrata poručivali da ozbiljno shvataju svaki nalaz prosvjetne inspekcije, pa ostaje nejasno zbog čega dva nalaza inspekcije nijesu cijenjena u slučaju Pićurića.

Prvi nalaz nastao je 2013, kada je zbog nezakonitog zapošljavanja glavna prosvjetna inspektorka Lucija Adžić tražila smjenu Pićurića.

Drugi put je to 2017. tražio sada već penzionsani inspektor Radan Nikolić, koji je u nalazu tvrdio da je Pićurić od 2009. do 2014. oštetio školu za preko 130.000 eura.

Iz Ministarstva prosvjete kažu da su "i pored toga što je u prethodnom periodu bilo određenih propusta, ipak je nesporna činjenica da je danas ta škola reprezentativna u toj oblasti i kao takva prepoznata na tržištu. O tome najbolje govori podatak da je istu prošle godine upisalo čak 10 lučonoša".

Pored Pićurića, kandidat je bila i nekadašnja direktorka Nevena Mijušković.

Iz Centra za građansko obrazovanje poručuju da ponovni izbor Pićurića za direktora daje usmjerenje o tome kakvi se kadrovi cijene u Ministarstvu, a predstavlja i dodatno poniženje za Prosvjetnu inspekciju čiji se rad poništava.

Ističu i da ovaj izbor dolazi i nakon prvostepene sudske odluke kojom se utvrđuje da je Pićurić nezakonito postupao i koja prilično košta tu istu školu, odnosno budžet.

Bonus video: